Kurulduğu 1997 yılından beri Çayeli’nde bulunan resmi kurumlar, sivil toplum örgütleri, esnaf ve halk tarafından benimsenen ve desteklenen Rize Üniversitesi Eğitim Fakültesinde yıllardır sürdürülen iftar yemeği programları adı geçen kurum ve kuruluşların desteğiyle bu yılda yüksek katılımlı programlar la gerçekleştiriliyor.

Perşembe akşamı Çayeli Belediyesi tarafından verilen ıÜüiftar yemeğine Rize Üniversitesi Rektörü Nazmi Turan Okumuşoğlu, Rize Eğitim Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Oktay Torul Çayeli AK Parti Çayeli İlçe Başkanı Ömer Latif Yağcı, Rize Eğitim Fakültesi Derneği Başkanı Muhammet Sarı, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Akdeniz, davet sahipleri Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır ve Başkan Yardımcısı Mustafa Baltacı ve okulda eğitim gören yaklaşık 200 civarında öğrenci katıldı.

Yemeğin ardından Rize Eğitim Fakültesi Derneği Başkanı Muhammet Sarı yemek duası yaptı Ardından Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında Çakır, bu organizasyonun çok güzel olduğunu belirtirken, Rize Üniversitesi Rektörü ve Rize Eğitim Fakültesi eski dekanının aralarında bulunmalarından dolayı kendilerine teşekkür etti. Daha sonra öğrencilere seslenen Çakır, “maddi manevi her türlü sıkıntılarınız olduğu zaman bizler Çayelili olarak her zaman yanınızda olacağız” dedi.

Ardından söz alan Rize Üniversitesi Rektörü Prof Nazmi Turan Okumuşoğlu salonda bulunan öğrencilere seslenerek şunları söyledi. “Rize Üniversitesinin yeni kurulan bir kurum olduğunu belirterek, güzide İlçemiz Çayeli'nde Eğitim Fakültesinin sahiplenilerek daha ilerlere gitmesi için mücadele etmekteyiz. Sizlerden sorunlardan arınmış, kendini işine vermiş, kendini bilgi ve beceriyle donatmış olarak mezun olmanızı ve sizden görev bekleyen uzaklarda köylerimizdeki çocukları bilim ışığı ile donatmanız bakımından beklentimiz çoktur” dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ