Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yerleşkesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Rize Özgür Sanat Akademinin sponsorluğunda ilk defa gerçekleştirilen şenlikte renkli anlar yaşandı. 'Fakültemiz öğretmen adayları ile 10-12 yaş grubu çocukları, bayramı birlikte kutluyor.' temalı yaklaşık 6 saat süren etkinlikte çok sayıda faaliyet başarıyla icra edildi.



Şenlik, Okulöncesi Eğitimi Anabilim dalı öğretim üyesi ve aynı zamanda drama eğitmeni olan Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Oğuz’un koordinatörlüğünde ve öğretmen adaylarının rehberliğinde oynanan eğlenceli oyunlarla başladı. Hemen sonrasında program, Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanlarımız Yrd. Doç. Dr. İrfan Nihan Demirel ve Öğr. Gör. Şenay Baş’ın koordinatörlüğünde ve yine öğretmen adaylarının rehberliğinde “mutluluğun resmi” temalı tişört tasarımı etkinliğiyle devam etti. Tasarlanan tişörtleri üzerlerine giyen öğrenciler, ellerinde Türk Bayraklarıyla hep birlikte fakültemiz yerleşkesini dolaştıktan sonra açık amfide yerlerini aldılar. Bu defa karşılarında müzik eğitimcisi öğretim elemanımız Okt. Mustafa Sarıkaya koordinatörlüğünde çocuk şarkıları söyleyen öğretmen adaylarını bulan öğrenciler hep birlikte şarkılar söylediler.



Rize Özgür Sanat Akademinin Kurucusu Mehmet Özgür Yeniçırak’ın koordinatörlüğünde ilk defa beden perküsyonu yapan çocukların mutluluğu gerçekten görülmeye değerdi. İkramların ardından, Arş. Gör. Safa Çelebi ve Arş. Gör. Mustafa Taşdemir tarafından hazırlanan kim 100 TL ister yarışmasında heyecanlı dakikalar yaşayan çocuklar, günün sonunda bir çocuğun içindeki neşe, korku, öfke, nefret ve üzüntü gibi duyguların neler yaptırabileceğini konu alan Ters Yüz filmini hep birlikte dikkatle izlediler.



Tüm gün boyunca yerleşke içindeki ikram çeşmesinden meyve suyunun aktığı, mısır patlağının ücretsiz dağıtıldığı faaliyet sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

Bu etkinliğin hazırlanması ve yürütülmesi sürecinde görev alan fakültemiz akademik ve idari personeli ile etkinliklerde rehberlik yapan öğretmen adaylarımıza; bizlere güvenerek çocuklarını teslim eden halkımıza ve özellikle de bu büyük organizasyonun ana sponsoru olan Rize Özgür Sanat Akademiye ve sunucusu Mehmet Özgür Yeniçırak’a çok teşekkür ederiz.    

 

             

Editör: HABER MERKEZİ