Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu dava anlayışını, ilkelerini ve prensiplerini hiç kesintiye uğratmadan hep beraber devam ettirerek, sonsuza dek yürüyeceklerini belirten AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal, “Seçilmiş bir Cumhurbaşkanıyla seçilmiş bir Başbakanın el ele ve gönül gönüle vererek itilafsız bir şekilde ülkeyi çok daha büyük zaferlerle tanıştıracağına gönülden inanıyoruz” dedi.

Eylül ayı AK Parti Çayeli ilçe danışma meclisi toplantısı yapıldı. Çayeli kültür merkezinde yapılan toplantıya Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal İl başkan yardımcıları Murat Artan, İsmail Kosif, Mehmet Şehitoğlu, Reşat Başkan, Çayeli İlçe başkanı Ali Kar, Çayeli belediye başkanı Atilla Esmen, Madenli belediye başkanı Necip Çelik, Büyükköy belediye başkanı Mustafa Külünkoğlu, Çayeli il genel meclis üyeleri ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

Toplantıda AK Parti Çayeli ilçe başkanı Ali Kar, İl Genel Meclis Üyesi Cafer Kuru, belediye başkanı Atilla Esmen, kadın kolları ve gençlik kolları faaliyet raporlarının sunumlarını yaptılar.

“Bu toplantılar çok önemlidir”

Toplantıda konuşan AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal, İlçe danışma meclisi toplantılarının önemine değinerek, “Teşkilatımızın her geçen gün çok daha aktif, dinamik ve zinde bir halde sürdürülebilirliğini devam ettirmesi hepimiz açısından çok önemlidir. Onun için bu toplantıları küçümsememeliyiz. AK Parti’nin bu ülkede uzun yıllar daha iktidarda kalmasını arzu ediyorsak, AK Parti’nin bir hizmet kervanı olarak yoluna devam etmesini arzu ediyorsak ki arzu etmeyen yok aramızda, o zaman bu toplantılarda hiçbir şey konuşmasak bile, birbirimizin yüzüne bakmamız çok büyük anlam ifade eder.” diye konuştu.

“Diğer siyasi partileri görüyorsunuz”

Geçmişte Türkiye’de iktidara gelen birçok siyasi partinin siyaset mezarlığında yerini almış olduğunu hatırlatan Karal, Yakın siyasi tarihimiz adeta siyasi enkazla doludur. Birçok siyasi parti yok olup gitmiştir. Allahın yarattığı insan ömrünün bir sınır olduğu gibi elbette siyasi partilerinde bir ömrü vardır. Ama siyasi partilerin ömürlerini uzatabilmek o parti mensuplarının aktiviteleriyle doğru orantılıdır. Bir partinin tabanında görev yapanlar arzulu olduğu sürece kendi partilerinin ömürlerini uzatırlar. Ama diğer partiler gibi rehavete kapılıp seçimden seçime parti binaları açıldığı zaman o parti kendi sonunu hazırlamış demektir. AK parti dışında diğer siyasi partileri görüyorsunuz. Çoğunun parti binalarını örümcek ağları dolamıştır. Seçime bir, iki ay kala açılır, seçimden sonrada bir sonraki seçim zamanına açılmak üzere kapatılır. Bu anlayışta oldukları için iktidara gelemiyorlar. Niye? Tabanla, seçmenle birebir iletişim kuramadıkları için. Biz işimizi gücümüzü bırakıp niye burada toplanıyoruz? Çünkü gelecek derdimiz olduğu için, ülke derdimiz olduğu için bayrak derdimiz olduğu için, vatan derdimiz olduğu için millet, memleket sevdamız olduğu için kalktık buralara geldik. Onun için bu ocağa sahip çıkmalıyız. Bu ocağa sahip çıktığımız sürece akbabalar başımıza konamayacaktır.” şeklinde konuştu.

“Sonsuza dek yürüyeceğiz”

Karal, Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu dava anlayışını ilkelerini ve prensiplerini hiç kesintiye uğratmadan hep beraber devam ettirip, sonsuza dek yürüyeceklerini belirterek, “Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Sonuç itibariyle Recep Tayyip Erdoğan devletin başına geçti. O sizler bizler gibi rahat siyaset yapamaz. Meydanlarda oy isteyecek hali yok. Şimdiye kadar bizim bütün eksiklerimizi, hatalarımızı, siyasi yanlışlarımızı estirmiş olduğu fırtınayla beraber kapattı, sürükledi götürdü. Biz çalışsak da çalışmasak da, azda çalışsak çok ta çalışsak onun meydanlarda estirdiği o fırtınayla beraber bizim birçok açığımız hep kapandı. Ama şimdi artık öyle değil. Artık biz ne kadar çalışırsak, ne kadar gayret gösterirsek, ne kadar yere basarak siyaset yaparsak o kadar başarı yakalayacağız. Şimdi bu partinin birlik ve beraberliğini sağlamak, bu partinin ayakta kalabilmesinin teminatı teşkilatlarımızdır. Bundan sonraki başarımız teşkilatımızın tabanla, halkımızla, seçmenimizle kuracağı diyalogla olacaktır. Yani bundan sonra daha çok çalışmamız lazım.” dedi

“Süreç hiç aksamadan Devam edecek”

Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte başlayan hizmet kervanının daha güçlü, gelişmiş ve kalkınmış bir Türkiye yolunda Ahmet Davutoğlu ile birlikte sürecin hiç aksamanda devam edeceğini belirten Karal, “Bunun için çok iyi yetişmiş, bilgili, birikimli, dayanıklı ve Recep Tayyip Erdoğan’ın ilkelerini ve düşünce dünyasını aynen devam ettirebilecek bir genel başkanı, Prof Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu’nu genel başkanımız olarak seçtik. İnşallah süreç hiç aksamadan devam edecek. Seçilmiş bir cumhurbaşkanıyla seçilmiş bir başbakanın el ele ve gönül gönüle vererek itilafsız bir şekilde ülkeyi çok daha büyük zaferlerle tanıştıracağına gönülden inanıyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

Editör: HABER MERKEZİ