RUSYA Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Alexande Tolsstopyatenko, fuhuş ve insan ticareti ile ilgili yerel yayın yapan bir gazetede “Eşim Elena Trabzon'da tacize uğradı'' dedi.
Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu, şehir genelindeki ağırlıklı Rus kadınların fuhuş sektöründe çalışmalarına ilişkin görüşlerini anlatırken eşinin de tazice uğradığını söyledi. Başkonsolos Alexander Tolsstopyatenko cinsellik konusunda Türk gençlerinin iyi eğitilmediğini savunarak şöyle konuştu:
“Eşim bile Trabzon'da denize girmek için gittiği plajda tacize uğradı. Sorun sadece bizim kadınlar değil. İki ülke arasında ortak anlaşmayla fuhuşla mücadele yapılmalı ve fuhuşla mücadele konusunda ortak adımlar atılmalı. Bu iki tarafından samimi girişimler sonucu çözülecek konudur. Türkiye'de fahişelik ‘Nataşa' ismiyle özdeşleştirildi. ‘Nataşa' kelimesini sadece Ruslar'la özdeşleştirmek doğru değil. Fuhuş her ülkede var. Fuhuşla mücadele için iki ülke arasında fuhuş anlaşması yapılması gerekir. Eski Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinde gelip fuhuş yapanlar arasında Rus vatandaşları da var. 5 yıl içinde 60 bin bayan Türk erkekle evlendi. Sadece bizim bölgemizde bine yakın bayan Türk erkekle evli. Hepsi çok mutlu ve huzurlu bir yaşamları var. Sadece Türk erkeler Rus bayanla evlenmiyor. Rus erkeler de Türk bayanla evleniyor.İki ülke arasındaki kültür farkı önemli. Biz bayanlara Türk gelenek ve göreneklerine uyması için yardımcı oluyoruz. Bakın Trabzon'da yaşayan Ruslar dernek kurma girişiminde. Amaçları; daha iyi diyalog içinde olmak. Fuhuş konusunda en ciddi sorun eğitimden dolayı yaşanan sıkıntılar. Gençlerimizi de bu konuda iyi eğitemiyorsunuz.'' Rusya Federasyonu'nun Trabzon Başkonsolosu Alexande Tolsstopyatenko, eşinin kadın arkadaşları ile denize girmek için Yomra İlçesi'ndeki bir plaja gittiğini anlatırken, “Buradaki gençler hanımlarımıza kötü davranışlarda bulunmuş sözlü taciz etmişler. Fakat daha sonra problem çözüldü bizim hanım da bunu sorun yapmadı'' diye konuştu.
milliyet
Editör: HABER MERKEZİ