Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği ile Karadenizli sanatçı Volkan Konak'ın planladığı geceye, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli ve Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali de destek veriyor.

Sunuculuğunu Volkan Konak'ın yapacağı geceye, Süreyya Davulcuoğlu, İbrahim Can ve Ümit Tokcan gibi Karadenizli sanatçıların yanı sıra kemençe ustalarının katılması bekleniyor. Erkan Ocaklı'nın tedavi gördüğü hastaneden izin alarak katılması planlanan gece için 2 bin adet davetiye hazırlandı. Davetiyeler, Karadeniz dernekleri ile konser gecesi CRR gişelerinden satın alınabilecek.

-FİKİR BABASI VOLKAN KONAK-

Volkan Konak, yaptığı açıklamada, Erkan Ocaklı'nın Karadeniz yöresinin ilklerinden olduğunu dile getirerek, Ocaklı'nın Karadeniz türkülerine renk getirdiğini ifade etti.

Konak, gecenin asıl amacının manevi duyguların pekişmesi olduğuna işaret ederek, ''Karadenizliler ilk kez sanatçılarına sahip çıkarak bir gece düzenleyecek. Ben bu gecenin öncelikle fikir babasıyım. Bu geceyi gördükten sonra ben de 'ölsem de gözüm arkada kalmayacak artık' diyeceğim. Erkan Ocaklı için de benzer duyguların söz konusu olacağına inanıyorum'' dedi.

-ERKAN OCAKLI KİMDİR?-

Erkan Ocaklı, 1949 yılında Trabzon'da doğdu. Ocaklı, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi mezunu. 40'a yakın albüm yapan ve ''Mısırı kuruttun mi'' ve ''Ula Ula Niyazi'' gibi Karadeniz klasiklerine imza atan Ocaklı, 6 filmde de rol aldı. Ocaklı ayrıca, 350 civarında da besteye imza attı. Yönetmenlik ve televizyon programları da yapan Ocaklı, bir süredir yakalandığı pankreas kanseri ile mücadele ediyor.

(AA)

 

Editör: HABER MERKEZİ