Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’de vatandaşlar, yönetimine polis baskınıyla el konulan Bank Asya şubesi önünde toplanarak hem yeni hesap açtırdı hem de çalışanlara destek verdi.

Türkiye Mevduat ve Sigorta Fonu'nun (TMSF) Bank Asya’nın yönetim kuruluna atama yapmasını bankaya el konulmuş gibi yansıtan havuz medyasının propagandasının aksine Rizeli vatandaşlar yeni hesaplar açtırıp para yatırdı. Para yatırma işleminin ardından banka dışında bekleyen vatandaşlar, ellerinde taşıdıkları ‘Paramı çekmeye değil, yatırmaya geldim’, ‘Bank Asya’ya algı operasyonu’, ‘Para çekmeye değil, selfie çekmeye geldik’, ‘Allah’a havale ediyoruz’, ‘Dert çekeriz para çekmeyiz’ ve ‘Bank Asya milletindir’ yazılı dövizleri taşıyarak duruma tepki gösterdi.

Sabah itibariyle banka önüne gelen Sebahattin Çelik isimli vatandaş, '17 Aralık’tan sonra yapılan bu zulme karşı bankamıza sahip çıkmak adına buradayız. Yezitlerin karşısında olduğumuzu, Musa’nın yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Bankamıza ve ülkemiz demokrasisine sahip çıkacağız.' dedi.

Para yatırmaya gelen bir başka vatandaş ise 'Bankamız milletimizin öz sermayesidir. Bu yola başımızı koyduk. Bankamıza sonuna kadar sahip çıkacağız. Bunu cümle alem duysun.' şeklinde konuştu. 

 

Editör: HABER MERKEZİ