Başbakanlık görevimde sizleri mahcup etmediğim gibi inşallah Cumhurbaşkanlığı dönemimde de sizleri mahcup etmeyeceğim inşallah. Tekrar tekrar hepinize teşekkür ediyorum.Halkın doğrudan oyları ile seçilmiş bir cumhurbaşkanı tabi ki de farklı olmalı. Anayasa ve yasalar çerçevesinde siyasiler partiler arasındaki tarafsızlığımızı koruyarak hükumetimizle uyum içerisinde inşallah koşan koşturan bir cumhurbaşkanı olarak görevimi yerine getireceğim. Hukumet devleti çalıştıran bir mekanizmadır. Bizim bu mekanizmadan ayrı kalmamız düşünülebilir mi? Yola çıkarken ne demiştik. Biz farklı bir cumhurbaşkanı olacağız. İşte şimdi bunun adımlarını atıyoruz.

BİZE ÇANKAYA KÖŞKÜ'NE KAPANIP KALMAK YOK
Yarın Bayburt'tayız. Oradan Gümüşhaneye geçeceğiz. Rize'nin hemen ardından yüzde 80.3 ile Bayburt ikinci oldu. Bayburt'ta da toplu açılışlar yapacağız. Orada da teşekkürlerimizi ifade edeceğiz. Bize durmak yok, Çankaya köşküne kapanıp kalmak yok. Milletimiz için ter akıtmaya devam edeceğiz.Başta sayın Başbakanımıza, hükümetimize ve emeği geçen tüm yüklenici firmalar kazandırdıkları eserler için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

BU ŞIMARIKLIK VE NANKÖRLÜK KARŞISINDA...
Son günlerde doğu ve güneydoğudaki yaşanan gelişmeleri sizler de yakından takip ediyorsunuz. Bu şımarıklık ve nankörlük karşısında metanetle durduğunuzu biliyorum. Biz bu sağlam duruşumuzu asla bozmayacağız. Bu vandallar aslında milletin taşmasını istiyorlar. Bunların asıl amacı bu. Bunlar Gezi olaylarında Rize'ye de girmek istemedi mi? Rize gereğini yaptı ve geldikleri gibi gittiler. Kim ki bunların karşısına nefretle çıkarsa bunların tuzağına düşmüş olur. Hiç endişe etmeyin askerimiz, polsiimiz son derece başarılı bir şekilde mücadele veriyorlar.


HALA BUNLARA DERSİNİ VERMEYECEK MİSİNİZ?
Bir tarafta sokağa dökülün diyeceksiniz diğer tarafta biz şiddete başvurun demedik diyeceksiniz. Bu nasıl bir siyasi sorumluluktur. Siz neden rahatsız oldunuz? Düne kadar Güneydoğu ve Doğu Anadolu'nun yaşam şartları ortadaydı.Ey benim Kürt kardeşlerim şunu bilmeniz lazım. Eğer bugün bölgeye yatırımcı gelmiyorsa sizin adınıza konuşanlar yüzünden gelmiyor. Devletin bankalarını yakıp yıkacaksın ondan sonra utanıp sıkılmadan burada banka yok mu diyeceksiniz? Okulları, hastaneleri yıkıyorsunuz. Siz nasıl bir siyasetçisiniz, siz nasıl bir insansınız. Kobani ile Muş'un Hakkari'nin ne alakası var. Dert başka. Belediye binasını yaktılar. Belediye binası sizin neyinizi rahatsız etti? Bindiğiniz otobüsleri yakıyorsunuz. Ey benim Kürt kardeşlerim hala bunlara dersini vermeyecek misiniz? Türkiye Cumhuriyeti bundan 15-20 yıl önceki halinde değil. Emniyet teşkilatımız son derece dikkatli tecrübeli. İstihbarat birimlerimiz hiç olmadığı kadar aktif ve başarılı.

BU İŞLERİN ARKASINDA ESED REJİMİ DE VAR
Son günlerde sahnelenen eylemlerin Suriye'nin Kobani'de yaşanan olaylarla uzaktan yakından ilgisi yok. Kobani'de terör var diye Türkiye'de terör estirenler bu nankörlüğü asla yediremezler. Son günlerde yaşanan olayların arakasında sadece PKK yok. Bu olayların arkasında sadece PKK'nın gölgesindeki parti yok. Bu olayların arkasında Suriye'nin eli kanlı, zalim Esed rejimi de var. Günlerdir Terör örgütü ile aynı çizgide yayın yapan sorumsuz kalemler de bu işin içinde. Bu olayların arkasında Pensilvanya da var. Hepsi aynı anda, aynı dilde ve aynı üslupla saldırdılar. Türkiye IŞİD'e yardım ediyor dediler. Türkiye bugüne kadar hiç bir terör örgütüne destek asla vermemiştir. Bu iftiraları yapanlar alçaktır, bunlar vatan hainidir. Bunları Gezi olaylarında da yapmışlardı. Bu kirli ittifak millete karşı saf tutmuştu.Böyle hassa bir dönemde siyasi partilere düşen görev sorumlu davranmaktır. Halkı sağduyuya çağırmaktır. 

SİYASET AHLAKLA YAPILIR
Siyasiler son derece sorumsuz açıklamalarla olayları tahrik etmişlerdir. Soruyorum bu IŞİD belasını ortadoğu'ya musallat eden kim? Beşar Esad. Alan açan kim Beşar Esad. IŞİD'e destek veren silah veren kim? Beşar Esed. Gittiler bu eli kanlı zalimi Şam'da ziyaret ettiler. 250 bin insanı katleden böyle bir katille resim çektirenlerin kimler olduğunu sizler çok iyi biliyorsunuz.Şimdi çıkmışlar Türkiye IŞİD'e destek veriyor diye uluslararası propagandasına su taşıyorlar. Hem Esed'e kol kanat gereceksin. Her zaman söylüyorum siyasetin limanı ahlaktır. Siyaset ahlakla yapılır. Dürüstlükle yapılır.Ana muhalefetin başındaki zat, bu konuda kendi yardımcısı günlerdir terör örgütüne destek verirse, sokak çatışmalarına çağrı yaparsa, bunu kalkıp da kendi genel başkanı tarafından uyarıya tabii tutulmazsa, millet bu hesabı sorar.bunlar Gezi'nin arkasında da durdular. Başarılı olamadılar. Ahlaksız darbe girişiminin arkasında da beraber durdular. Paralel yapıya sahip çıktılar, orada da başarılı olamadılar. Şimdi de maalesef şiddet eylemlerinin, yağmacıların terör örgütlerinin arkasında duruyorlar, yine başarılı olamayacaklar.

BÜTÜN PARTİLERE SESLENİYORUM...
Buradan siyasi partilerimize ilkeli ahlaklı olma ve meşruiyet sınırları içinde kalma çağrısı yapıyorum. Türkiye bu olayları aşar ve aşıyor. ama geride bu olaya destek verenlerin ahlaksızlığı kalır ve bu da unutulmaz.dün bazı uluslararası gazeteler ve dergiler, düğmeye basılmışcasına Türkiye'de çözüm süreci bitiyor diye ortak bir dille yayın yaptılar. İçeride de adeta avuçlarını ovuşturuyorlar. Biz çözüm sürecini teröre, terör örgütlerine onların kanlı tuzaklarına kurban etmeyiz. Çözüm süreci kardeşlik sürecidir. Türkiye 77 milyonun kardeşliğini temsil edecektir. Hiç bir gencimiz tahriklere kapılmasın. İnşallah bu uluslararası operasyonda geldiği gibi gidecek. Türkiye'ye Mısır ve Ukrayna'da yaşananları asla yaşattıramayacaklar. Onlar saldıracak, bizim demokrasimiz ilerleyecek, bizim kardeşliğimiz güçlenecek. Başınız öne eğilmesin. Ümitsizliğe asla izin yok. Türkiye'nin emin ellerde geleceğe ilerlediğini unutmayın. Kötü kötülüğünü yapacak ama biz iyilik için mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz.


BAYRAĞA UZANAN ELLER KIRILIR
Biz 77 milyon biriz, beraberiz, kardeşiz hep birlikte Türkiye'yiz. Bayrağımız bir. Bu bayrağa uzanan eller kırılır. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Kimse bu vatanın üzerinde operasyon düşünmesin. Asla ne bayrağımıza ne de vatan topraklarında böyle bir operasyona müsade edilmez. Türkiye'de devlete alternatif bir adım atılamaz. Buna müsade etmeyeceğiz. 

Editör: HABER MERKEZİ