Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş'un, 2002 yılında Rize'de Başsavcı olarak görev yaptığı sırada, Recep Tayyip Erdoğan'ın 1992 yılında yaptığı bir konuşma nedeniyle soruşturma başlatıp, daha sonra zaman aşımı nedeniyle takipsizlik kararı verdiği ortaya çıktı.
Bu olay 2002 yılında meydana geldi. O dönemde Ak Parti Genel Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Refah Partisi İstanbul İl Başkanı olduğu 22 Mayıs 1992 tarihinde, Rize'de partisince düzenlenen bir mitingde yaptığı konuşma, 16 Nisan 2002 tarihinde televizyonlarda ve gazetelerde yayınlandı. Bunun üzerine Rize Emniyet Müdürlüğü'nden alınan kasetin çözümü yapıldı ve bilirkişi raporu hazırlandı. Erdoğan hakkında, TCK'nın 159'uncu maddesi uyarınca, `Devletin askeri kuvvetlerini alenen tahkir ve tezyif' suçlaması ile soruşturma açıldı.
Sinan Kuş'un başsavcı olarak görev yaptığı Rize'de Recep Tayyip Erdoğan hakkında açılan soruşturma 28 Mayıs 2002 tarihinde tamamlandı ve zaman aşımına uğradığı belirtilerek takihsizlik kararı verildi. Bu karar, avukatı aracılığıyla Erdoğan'a iletildi.
Yorumlar (Yorum Yaz)
Haberlere yazılan yorumlar, yorumu yazan kişilerin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Okuyucu yorumlarından dolayı ÇAYHABER sorumlu tutulamaz.
Başlık : VEFA BORCU Yazan : Ramazan SARIOĞLU Tarih - Saat : 2010-02-19 - 14:49:55
KATILIYORUM ( 0 )
KATILMIYORUM ( 1 )
Syn Boşbakan boş işlerle uğraşacağına devlet millet işsizlerin yoksulların emeklilerin bitmiş takati kalmamiş insanların işleriyle uğraşman için iktidar oldun.ülkede yapılanları satıp ülkeyi karıştirman için mi iktidar oldun.? iktidar olamamişsin demek,boşa zaman geçirtmişsin ülkeye yazık.2001 deki konuşmalarınizi hiç ozetini boş zamanlarında dinleme gereğı duymadınizmi?syn boşbakan tekel işcilerinin sorunu çözemeyen iktidar yarın ben iktidara devam isteğini nasil ne yüzle surdurmek isteyeçek.