Bağımsız Rize milletvekili Mesut Yılmaz, Yeni Çağ gazetesi yazarı Sebahattin Önkibar'ın köşesinde yazdığı olayı Habertürk Ana Haber'de Murat Ongun'a anlattı.

'Söylenenler doğru. Bunun dışında bir yorum yapmak istemiyorum. Bu başıma ilk gelen şey değil. Ben bunun birçok örneğini yaşadım ve bu da bunlardan
bir tanesi.

Mehmet Barlas, hem TGRT'de hem de ondan önce de Sabah Gazetesi'nden ayrılmak zorunda kalmıştı. Bunların faturasını hep bana çıkarttı. Hayatımın hiçbir döneminde benim aleyhime yazı yazan kişileri işten çıkartmasını istemedim. Hiçkimse hakkında bir isteğim olmadı. Enver Ören'nden ne bir talebim ne de bir serzenişim olmadı. Bana gelen somut bir talep yoktu. Altyapı olsun diye belki böyle bir durum söz konusu olmuş olabilir. Somut bir talep geldiğini hatırlamıyorum gelseydi de böyle birşey olamaz. Medya gücüyle avantaj sağlanmasını ahlaki bulmuyorum.

'Yemine rağmen aleyhime yüzlerce yazı yazıldı'

O grubun gazetesinde benim aleyhime sayısız yazı yazıldı. Bunun çok örneklerini yaşadığımı söyledim. 1995 seçimlerinde seçimden bir gün önce foto montaja dayalı bir haber yaptı. Mahkemeyi kazandım. Ama bu şahısa
karşı hiçbir zaman tutumum olmadı. Kin tutan intikam almak isteyen bir tutum içinde olmadım. Siyasi olarak böyle bir lüksümün olmadığını düşünüyorum.

 
Editör: HABER MERKEZİ