Milliyetçi Hareket Partisi Çayeli ilçe başkanı Ali Küçükislamoğlu, yaş çay fiyatının 2.50 TL. olması gerektiğini belirtti.

Önümüzdeki günlerde açıklanması beklenilen yaş çay taban ve destekleme fiyatı için üreticilerin beklentisi devam ediyor. Yağmur ve soğuk havanın etkisiyle fazla gelişemeyen çaya bu yıl üretici geçte olsa başlamasına karşın halen fiyatının açıklanmaması tedirginlik yaşatıyor.

FİYAT 2.50 TL OLMALI

Konuyla alakalı olarak MHP Çayeli ilçe başkanı Ali Küçükislamoğlu yaptığı açıklamada;  Doğu Karadeniz‘de 200 binin üzerinde üreticiyi ilgilendiren yaş çayda fiyatın bir an önce açıklanmaması gerekmektedir. Bu yıl yaptığımız değerlendirmeler sonucunda yaş çay fiyatının desteklemelerle birlikte 2.50 TL. olarak açıklanması gerekmektedir.

ÇAYDA GİRDİLER ENFLASYONUN ÜSTÜNDE

Ancak geçtiğimiz günlerde ÇAYKUR Genel Müdürümüz İmdat Sütlüoğlu beyin yaptığı basın toplantısında yaş çay fiyatı ile ilgili destekleme fiyatı aynı kalıp taban fiyatının ise enflasyona göre belirleneceğini söylemesine katılmıyoruz. Çay üreticisinin yaş çay ile ilgili maliyeti hesaplanırken gübre ve çayda kullanılan girdi maliyetleri enflasyon oranının hayli üstünde oluşmaktadır. Bu durum karşısında yaş çay fiyatının enflasyona göre belirlemek üreticiyi girdi maliyetlerinin altında ezmek demektir.

Rize halkının çaydan başka geliri olmadığından çay bölge insanını burada tutacak, geçimlerini sağlayabilecekleri, çaylıkların bakımının yapılabileceği bir fiyat verilmelidir. Talep ettiğimiz fiyatın oldukça makul olduğunu düşünüyoruz.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ