Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu hazırladığı ve Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’ya sunduğu, 'İş Dünyasında Kadın' konulu rapor, Türk kadınının çalışma hayatıyla ilgili önemli ipuçları verdi.

Araştırmaya göre, kadınların evlenmesi veya çocuk sahibi olması, işten ayrılma sebeplerinin başında geliyor. Kadınların yüzde 24’ü evlenme veya nişanlanma, yüzde 14’ü çocuğunun olması, yüzde 7’si hamile kalma ve yüzde 5’i de aileden birinin sağlık sorunları nedeniyle işten ayrılıyor. Kadınların işgücüne katılımı, 25 yaşına kadar artarak, devam ediyor. Otuzlu yaşların ortasındaki kadınlar, çocuklarını büyüttükten sonra yeniden iş hayatına dönmek istiyor, ama oran belirgin şekilde düşüyor. 35–45 yaş grubundaki kadınların işgücüne katılım oranı yüzde 15’e geriliyor.

Raporda, 20–30 yaş grubundaki kadınların işgücüne katılım oranının yüksek olduğu bölgelerin başında Karadeniz, Trakya ve Ege geliyor. Trabzon, Rize, Artvin Giresun, Gümüşhane’de genç kadınların yüzde 55,4’ü; Tekirdağ, Edirne, Kırklareli’nde yüzde 47,9’ü; Antalya Isparta, Burdur’da yüzde 44,4’ü; Samsun, Tokat, Çorum, Amasya’da yüzde 44,2’si; Aydın, Denizli, Muğla yüzde 40,7’si çalışıyor.

Editör: HABER MERKEZİ