Milliyet Gazetesi Hilmi Gültay bugünkü yaısında Çayeli Eski Kaymakamı Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’ı köşesine taşıdı.

Gültay yazısında Genel müdür Aktaş’ın önemli katkılar sunacağını idafe ederek, değerli bir bürokrat ve devlet adamı olan Aktaş, mütevazı davranışlarıyla da dikkatleri üzerine çektiğini yazdı

İşte Hilmi Gültay yazısı;

Değerli trafik dostlarım; Emniyet Genel Müdürlüğü görevine yeni atanan Mehmet Aktaş; 18 Temmuz’da, Kurban Bayramı öncesi görevine başladı. Yeni Genel Müdürümüz, bayram süresince İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’yla birlikte ülkemiz karayollarında trafik denetimlerinde bulundu, vatandaşlarımızla bayramlaştı.

1968 Elazığ doğumlu Sayın Aktaş, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. 1997’de Aksaray-Gülağaç’ta kaymakam olarak göreve başlayan Aktaş, daha sonra da Malatya-Kuluncak, Muş-Hasköy, Düzce-Cumayeri, Rize-Çayeli ilçelerinde kaymakamlık yaptı. 2010-2014 yılları arasında İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nde Şube Müdürü, Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 2014-2016 yılları arasında İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı olarak çalıştı. 1 Haziran 2016’da Karabük Valisi olarak atandı, 21 Haziran 2017’de de Şırnak Valisi oldu. İçişleri Bakanlığı İller Genel Müdürlüğü görevinde önemli hizmetlerde bulundu. Tüm görevlerinde özverisini gösteren Aktaş, Şırnak Valisi olarak da başarılı çalışmalarıyla dikkat çekti.

Önemli katkılar sunacaktır

Değerli bir bürokrat ve devlet adamı olan Aktaş, mütevazı davranışlarıyla da dikkatleri üzerine çekti. Aktaş, rütbeleri polis memurluğundan başlayan ve Emniyet Genel Müdürü mertebesine kadar uzanan, ülkemizin tüm il ve ilçelerinde görevli personelin sorumluluğunu üstlendi. Aktaş, iç güvenliğin yanısıra sahil güvenlik ve jandarmanın da içinde olduğu birimlerle ilgili çalışmalarıyla emniyet teşkilatına önemli katkılarda bulunacak. Ayrıca asayiş, narkotik, terör ve trafik gibi ana hizmetlere de projeleriyle ivme kazandıracak. Yeni görevinde Aktaş’a başarılar diliyorum.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ