Çayeli TSO Başkanı Mehmet Ali Mert, Ekonomi Gündemi Hakkında Değerlendirme Bulundu.

Mert: “ Ülkemizde Yaşanan Olumsuzluklara Rağmen Ekonomimiz Dimdik Ayaktadır.”

Başkan Mert : “Son yıllarda ülkemizde yaşanan yurtdışı kaynaklı olumsuz para politikaları   neticesinde yaşanan bir takım ekonomik olumsuzları artık geride bıraktık. Süreç artık lehimize işlemektedir. Enflasyondaki düşüş süreci, ülke risk priminin gerilemesi, faiz oranlarının aşağı gelmesi ile birlikte ekonomideki dengelenme sürecinin istikrarlı bir şekilde sürdüğünü görüyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Tarafından alınan faiz indirimi kararı ülkemizin büyüme sürecine önemli ölçüde katkı sağlayacaktır. Bu noktada, diğer finans kuruluşlarının da TCMB'yi takip ederek piyasa faizlerini hızla aşağı çekmelerinin ve piyasanın ihtiyacı olan ucuz finansmanı özel sektöre kaynak olarak sunması piyasaları önemli bir şekilde canlandıracaktır. Bu konuda finans kuruluşlarının ivedi bir şekilde faiz oranlarını aşağı çekmeleri önem arz etmektedir.

İş dünyası olarak, Merkez Bankası'nın piyasalara güven veren kararlarının devam edeceğini umuyoruz. Faiz maliyetlerinin de düşmesiyle birlikte, son dönemde gerileme yaşayan yatırımların tekrar artışa geçeceğine, artan yatırımlarla birlikte üretimin ve istihdamın artacağına inanıyoruz.

Bununla birlikte, önümüzdeki süreci geçmiş dönemde yaşadığımız kayıpların telafi edilme zamanı ve ülkemizin güçlü büyüme performansını tekrar yakalayacağı bir dönem olarak görüyoruz

Tüm bankaların da, ekonomiye katkı sağlama adına faiz indirimi konusunda hızla benzer adımları atmalarını bekliyoruz. Özel sektörün, sanayicilerin, yatırımcıların ve vatandaşın üzerindeki faiz yükünün hafiflemesi için atılacak adımların, eş zamanlı şekilde yatırımları da canlandıracağına inanıyoruz.

Yaşanan olumsuzluklara rağmen ülkemizin ekonomisi dimdik ayakta ve gelecek vadetmektedir” şeklinde açıklamada bulundu.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ