Haber-Foto: Yavuz ÇEPNİ

RTEÜ Eğitim fakültesi öğrencileri Türk Dünyası  Şairlerini  düzenledikleri etkinlikle andılar. Etkinlikte eğitim fakültesi hocaları ve çok sayıda öğrencinin yanı sıra misafierlerde yer aldı .

Etkinlik sonunda kısa bir konuşma yapan Ülkü Ocakları RTEÜ Eğitim Fakültesi temsilcisi ve Türk Dünyası topluluğu  temsilcisi Ozan ALBAYRAK yaptığı konuşmada şunlara yer verdi,

Sayın hocalarım, geleceğin mimarı kıymetli öğretmen adayı arkadaşlarım.

Bu gün burada hazırlamış olduğumuz programda Türk Edebiyatında önemli yeri olan şairlerimizi şiirleriyle anmaya çalıştık. Bu programı yapmamızdaki diğer bir etken ise ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara karşı birlik ve beraberlik bilinciyle, milliyetçi duygularımıza biraz olsun heyecan katmak, gelişen olaylara karşı duyarsız kalmayacağımızı anlatmak isteyişimizdir.

Ülkemizin her dönemde çözüm bekleyen birçok meselesi olmuştur. Türk milliyetçileri, ülkemizin çözüm bekleyen bütün meseleleri önünde dikkatle eğilmektedirler. Türk milliyetçilerini diğer fikir adamlarından ayıran en belirgin özellik de budur. Ülkemizin her derdini, her meselesini, önce kendi aralarında önem sırasına koyduktan sonra aynı ciddiyetle ele alırlar.

Biz de, fikirleriyle Türk Devleti’nin kalkınmasında kilit roller oynayan, sanatlarını Türk Milleti’nin ruhuna bir nakış gibi işleyen, şiirleri dilden dile dolaşan bu büyük şair ve fikir adamlarımızı anarak onlara olan vefa borcumuzu az da olsa gidermeye çalıştık.

Programda emeği geçen arkadaşlarımıza ve hazırlık süresince her daim yanımızda olan Safa ÇELEBİ hocama teşekkür ediyorum. Sözlerime son vermeden önce 15 Temmuzdan bu yana dillere pelesenk olan, meydan meydan, gümbür gümbür çalınan Dilaver CEBECİ’ nin TÜRKİYEM adlı eserini söylemeleri için bütün arkadaşlarımızı sahneye davet ediyorum..

^^ Vatan ne Türkiye’dir Türklere, ne Türkistan;

      Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir TURAN^^

 

Editör: HABER MERKEZİ