Toptan, Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon Merkezi'ndeki gazi askerlerle birlikte yemek yemesinin ardından gazetecilerin sorusunu cevaplandırdı.
 
Gazetecilerin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın 'terör örgütü PKK'nın Meclis'te olduğuna' ilişkin tespitlerinin sorulması üzerine Toptan, 'DTP ile ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın açmış olduğu bir dava var. Bu davanın sonucunu beklemek lazım. Yargının en doğru kararı vereceğine inanmak lazım. O nedenle bu aşamada başka bir yorum yapmayı doğru bulmuyorum' diye konuştu.
 
Bir gazetecinin, 'DTP'lilerden memnunum' şeklinde bir açıklamasının olduğunu ileri sürmesi üzerine Toptan, 'Öyle bir şey yok' karşılığını verdi.
 
TBMM Başkanı Toptan, 'DTP'li milletvekillerinin Parlamento çalışmalarıyla ilgili Meclis Başkanı olarak benim bir şikayetim yok. Ama arkadaşlarımızın Parlamento dışındaki herkesi rahatsız eden birtakım tutumları, değerlendirmeleri var. O beni de herkesi de rahatsız ediyor. 'PKK, terör örgütüdür' dememeleri gibi...' dedi.

Editör: HABER MERKEZİ