AK Parti'nin TBMM Başkan adayı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, destek turuna çıktı. Toptan, ziyaret ettiği CHP ve DSP liderlerinin desteğini aldı. Toptan, MHP ve DTP'yi de ziyaret edecek.

Toptan, beraberindeki AKP Genel Başkan Yardımcıları Necati Çetinkaya ve Nükhet Hotar Göksel ile ilk ziyareti DSP'ye yaptı.
 
DSP lideri Zeki Sezer, 'Sayın Toptan, deneyimli bir siyasetçi ve değerli bir devlet adamıdır, Sayın Başbakan'ın seçim gecesi parti balkonundan yaptığı konuşmadaki uzlaşı ve diyalog vurgusuna uygun davranabilecek deneyimli, değerli bir devlet adamı ve siyasetçidir. Kendisinin adaylığı toplumda bir önemli yumuşamanın ilk adımıdır. Kendisine başarılar diliyorum' dedi.
 
Sezer, 'Bu açıklamanız Sayın Toptan'ı destekleyeceğiniz anlamına mı geliyor' sorusu üzerine, 'Sayın Toptan'ın adaylığı toplumdaki gerginliklerin ortadan kaldırılması açasından bizim için değerli. Ama bu konularda karar alınamıyor. Gizli oylama yapılacak. Birazdan milletvekili arkadaşlarımla toplantı yapacağım. Ama Toptan'ın adaylığı bizim için son derece değerli ve memnuniyet verici' dedi.
 
AA 
Editör: HABER MERKEZİ