Demokrat Parti (DP) Rize eski İl Başkanı ve Rize 1. sıra Milletvekili adayı olan Köksal Toptan’dan, AKP’ye yeşil ışık. Kendisiyle aynı ismi taşıyan akrabası AKP Bartın Milletvekili Köksal Toptan'ın TBMM Başkanlığına seçmesinin isabetli bir karar olarak değerlendiren Toptan, siyaseti rüzgara benzeterek ilginç değerlendirmelerde bulundu.

            Seçimlerin hemen ardından Rize’den ayrılarak, ailesiyle birlikte Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay tatil beldesinde tatile çıkan DP’li Köksal Toptan yaptığı değerlendirmelerde, DP olarak seçimdeki beklentilerinin gerçekleşmediğini ifade ederek, 'DYP olarak seçime girseydik baraj sorunu yaşamazdık. 1,5 aylık bir partiyle seçime girdik. En büyük sorunumuz da bu oldu. Halkımız DP'nin bir sol parti olduğunu algılamış. Bunu anlatmakta zorluk çektik. Yine de iyi oy aldık diye düşünüyorum' dedi.

Köksal Toptan'ın meclis başkanı seçilmesinden sevinç duyduğunu ifade eden Toptan, 'Değerli aile büyüğüm olan Köksal Toptan benim siyasi rehberimdir. Çok dürüst, namusludur ve devlet için yapamayacağı bir şey yoktur. AKP’nin 4,5 yıllık siyasi hayatında en doğru tercihi yaptığını düşünüyorum.' diye konuştu.

Kendisini AKP’ye geçmesi yönünde bir takım çalışmalar olduğunu ileri süren Toptan, 'Gazeteci arkadaşlarımdan, beni AKP'ye dahil etmek istedikleri yönünde duyumlar alıyorum. Böyle bir durumun söz konusu olması benim için bir şereftir. Resmi bir teklif almadım ama halk öyle bir hazırlık yapmış. Siyaset rüzgar gibidir, insanı alır götürür, nereye götürürse gideceğiz' yorumunda bulundu.

Toptan’ın bu yorumu siyasi çevrelerce AKP’ye yeşil ışık olarak algılanırken, DP Rize il ve ilçe örgütlerinde Toptan’a yönelik bazı eleştiri ve tepkilerin olduğu ve önümüzdeki günlerde bazı istifaların yaşanabileceği de ileri sürüldü.

Öte yandan DP Rize il yönetim kurulu üyelerinden bazı isimler yaptıkları açıklamalarda Toptan'ın bu şekilde AKP'ye yeşil ışık yakan bir açıklama yapmasına anlam veremediklerini kaydettiler.

gazeteviçe

Editör: HABER MERKEZİ