Haber:Mustafa Bayrak

Rize”de doktorlar sitesi olarak bilinen ve yaklaşık 150 dolayında iş yerinin bulunduğu site de çatlaklar oluşması iş yeri sahiplerini korkutuyor.

Eski Belediye Başkanlarından Ekrem Orhon tarafindan yaptırılan ve deniz dolgusu üzerinde yapılan bugündü adı ile Doktorlar sitesi olarak bilinen bina korkutuyor.  Ağız ve diş sağlığı merkezi, Vergi daireleri ile doktorlara ait muayene ve bazı iş yerlerinin bulunduğu binanın diş cephesinde oluşan çatlaklar korkutmaya devam ediyor.

Merdiven kapatıldı

Diş cephesinde oluşan çatlaklara iş yeri sahipleri aldırmazken binada bulunan çift merdivenlerden biri kapatıldı. 1 kat merdiven üstünde oluşan çatlaklar ve sıva dökülmesi ile birlikte bir merdiven Belediye tarafindan şerit ile kapatılırken binada oturanlar ise tehlike ile yaşamaya devam ediyor.

Vergi dairesi tedirgin

Rize vergi daireleri Kaçkar ve Yeşilçay da çalışan memurlar binanin ömrünü tamamladığını her gün bazı bölümlerde yeni çatlaklar oluştuğunu söylediler.

Doktorlar sitesinde bulunan bazı iş yeri sahipleri ise “ Bina bizi korkutuyor ancak binanin yıkılıp yıkılmayacağı kararını kimse söylemiyor. Yıkılırsa iş yerlerimiz ne olacak, tehlike ile yaşamaya devam ediyoruz” dediler.

Merdiven yeniden yapılacak

Rize Belediyesi Fen İşleri Müdürü Nacı Hacıosmanoğlu Doktorlar sitesi dışında oluşan çatlakların sivadan kaynaklandığını belirterek” Bina eski bir bina, ancak merdiven büyük tehlike oluşturtuğu için merdiveni iptal ettik, merdiveni kırıp yenisini yapacağız” dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ