Dilek ASLAN

İş adamı Tahsin Usta tarafından yaptırılan diyaliz merkezinin açılış törenine Rize Valisi Kasım Esen, Fındıklı Kaymakamı Erkan Kılıç, Belediye Başkanı Adnan Özbalaban, İl Sağlık Müdürü Hakan Diren, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz, Şube Müdürü feyzullah dereci, Tesisler amiri Kenan Yücel, Fındıklı Bölge Guatr Araştırma ve Tedavi Merkezi Başhekimi Dr. Yılmaz Terzioğlu, İl Genel meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Esen, açılışta yaptığı konuşmada, diyaliz merkezine adının verildiği İpsiz Recep ve arkadaşlarının Kurtuluş Savaşı'nda devleti yaşatmak için canlarını ortaya koyduklarını, bugün de ülkenin kalkınması için iş adamlarının sermayelerini ortaya koyduklarını belirterek, iki davranışın milleti yaşatma konusunda kesiştiğini ifade etti.

Kılıç ise açılan diyaliz merkezi ile böbrek yetmezliği olan hastaların yaşam kalitesinin artırılacağını kaydederek, ''İlçemizde 10 diyaliz hastası bulunmaktadır. Bu hastalar daha önce çevre ilçelere gitmek zorunda kalıyordu. İş adamı Tahsin Usta'nın da maddi katkıları ile ilçemizdeki verem savaş binası onarılarak diyaliz merkezine çevrildi. Diyaliz hastalarımız bundan sonra hizmeti ilçemizde alabilecekler'' diye konuştu.

Törende konuşmaların ardından Rize Gençlik ve Spor il Müdürlüğü gençlik Merkezi Tiyatro grubunca İpsiz recep Orotoryosu, halk oyunları ekibince gösteri yapıldı ve İpsiz Recep için hazırlanan şarkılar söylendi. Törende Vali Esen ve Fındıklı Belediye Başkanı Özbalaban tarafından iş adamı Tahsin Usta'ya plaket verildi. Törenin ardından diyaliz merkezinin açılışı yapıldı.

Editör: HABER MERKEZİ