Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan programda, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Yeşil ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz bir açılış konuşması gerçekleştirdi.

Konuşmasına içinde bulunduğumuz Ağız Diş Sağlığı Haftası’nı kutlayarak başlayan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Yeşil, fakültenin genel bir tanıtımını yaptı. Prof. Dr. Yeşil, öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek konuşmasını tamamladı.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ise konuşmasında, Diş Hekimliği Fakültemizin kuruluşundan bugüne kadar sağlık hizmetleri ile eğitim öğretim faaliyetlerini özveriyle sürdürerek ilimiz ve bölgemiz insanının sorunlarını çözme noktasında önemli faaliyetler yürüttüğünü belirtti.

Tokat'ta devrilen traktörün sürücüsü yaşamını yitirdi Tokat'ta devrilen traktörün sürücüsü yaşamını yitirdi

Hekimliğin insanı sevmekle başladığını ifade eden Rektörümüz, “Bu meslekte insanı sevmezseniz başarılı olamazsınız. Hayatınız boyunca giyeceğiniz beyaz önlükleriniz gibi beyaz kalmanızı ve bugünkü gibi heyecan ve arzuyla mesleğinize sarılmanızı diliyorum.” dedi.

Rektör, “Ağız Diş Sağlığı Haftası ve Diş Hekimliği Günü’nüzü kutluyor, başarılarla dolu bir eğitim- öğretim hayatı diliyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından,Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Yeşil ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr.  Murat Alkurt tarafından ilk üçe yerleşen öğrencilere hediye verildi.

 Öğrencilere önlüklerini Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Yeşil ve akademisyenler giydirdi.

Tören, günün anısına çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.

Haber:Büşra BAYRAKTUTAN

Editör: BÜŞRA BAYRAKTUTAN