Çayeli Belediyesinin düzenlemiş olduğu “Ümmet, Siyaset ve Geleceğimiz” adlı konferansımıza Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Çayeli Kaymakamı Sayın Turgay Ünsal, Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, Çayeli Adliye Sarayı Cumhuriyet Savcısı Yusuf Demir ve bir çok protokol üyesi de katıldı.

Saat:15.00’da Çayeli Gençlik Merkezinde “Gençlik ve İslam” ve Saat:19.00’da Çayeli Kültür Merkezinde ”Ümmet, Siyaset ve Geleceğimiz” isimli konferanslara oldukça yoğun bir katılım oldu.

'Ümmet, Siyaset ve Geleceğimiz' konulu konferansta konuşan Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak , 'Tenimizi, cinsiyetimizi kendimiz seçmedik. Bundan dolayı hiç kimse üstün ya da geri değildir. Bu Allah'ın takdiridir. Bu bizim kaderimizdir. Bundan dolayı kimse kimseyi kınayamaz. İlk günah, ilk lanet, ilk haram ırkçılığadır' Bir peygamberin ümmeti olduklarını kaydeden Dilipak, 'Allah bizi yeryüzünün varisi kılmak ister. Yeryüzünü bize emanet etmek ister. Mazlumlara yardım etmek ister. Yeryüzünü bize mescid kılmak ister. Ama Allah cani ve zalim bir topluma hidayet vermez. Bizler doğduğumuz anne ve babayı kendimiz seçmedik. Zamanı, toprağı kendimiz seçmedik. Tenimizi, cinsiyetimizi kendimiz seçmedik. Bundan dolayı hiç kimse üstün ya da geri değildir. Bu Allah'ın takdiridir. Bu bizim kaderimizdir. Bundan dolayı kimse kimseyi kınayamaz. İlk günah, ilk lanet, ilk haram ırkçılığadır.”

Peygamberlerin kurtuluşa çağırdığını aktaran Dilipak, 'Kurtuluş ise Allah'ın ipine sarılmaktır. Kurtarıcı olan sadece Allah'tır. Ama Allah zalim ve adi bir topluma hiçbir zaman hidayet etmeyecektir. Kitabımız 'bilmediğin şeyin peşine düşmeyin' diyor. Oku diye başlıyor. Ama okumuyoruz. Okusak ta anlamıyoruz, anlasak ta uygulamıyoruz. Zulüm dedik de kadınlara şiddet uygulayanların duası Allah'a ulaşmayacak. Geline zulüm eden kaynanaların duası kabul olmayacak. Aynı şekilde kaynanalarına zulmedenlerin duası da kabul olmayacak. Kız kardeşlerin mirastaki payını vermeyenlerin de duası kabul olmayacak. İnandığımız gibi yaşamayınca yaşadığımız gibi inanmaya başladık. Bizim yeniden ümmet bilincine sahip olmalıyız' diye konuştu.

Çayeli Belediyesinin düzenlemiş olduğu konferans Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen’in Abdurrahman Dilipak’a hediye takdimiyle sona erdi.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ