Deniz Güçer/Akşam
Büyükelçilere ‘Devlet’ gibi yanıt

Bahçeli yabancı diplomatların, “İktidardan şikayetiniz var mı” sorusunu tepkiyle karşıladı. MHP Lideri, “Yabancı bir büyükelçi ile iktidarı konuşmam” dedi

Ankara’daki yabancı diplomatların MHP’ye olan ilgisi, son dönemde büyük artış gösterdi. Önce ABD Büyükelçisi Ross Wilson, ardından İsrail Büyükelçisi Gabi Levi, MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti. Sonra da Avrupa ülkelerinin büyükelçileri de randevu istedi. MHP’ye en son ziyareti ise Avustralya’nın Ankara Büyükelçisi Peter Doyle yaptı. Ancak Doyle, MHP lideriyle görüşürken daha önce ABD Büyükelçisi Wilson’un yaptığı bir hatayı tekrarladı. MHP Lideri’ne ‘çok hatalı’ bir soru sordu... En iyisi iki kulisi de, hemen aktarayım:

ABD Büyükelçisi Wilson ve Bahçeli görüşmesi, oldukça elektrikli bir ortamda geçmişti. Bu görüşmede Wilson, Bahçeli’ye, “İktidardan şikayetçi olduğunuz konular var mı?” sorusunu yöneltti. Wilson’ın sorusu üzerine Bahçeli önce kaşlarını çattı, sonra da ABD Büyükelçisi’ne dönerek ekledi: “Takdtir edersiniz ki, yabancı bir devletin büyükelçisi ile Türkiye Cumhuriyeti’nin iktidarını konuşmam veya sorun iletmem mümkün değildir!”

Bu beklenmedik, yurtsever yanıt üzerine Wilson buz kesti.

İşte Avustralya Büyükelçisi Büyükelçi Peter Doyle’un yaptığı hata da, bu oldu. O da Wilson gibi, “İktidarla olan problemleriniz nedir?” diye sorma gafletine düştü. Bahçeli de kelimesi kelimesine Wilson’a verdiği yanıtı, Doyle’a tekrarladı.

Bahçeli’yi ziyaret edecek büyükelçilerin kulağına küpe olsun!

En azından orada, “kol kırılıp, yen içinde kalıyor!”
 
Kaynak: Akşam 
Editör: HABER MERKEZİ