Mersin’de yapılacak olan Akkuyu Nükleer Santrali’nin deniz hidroteknik yapılarının projelendirilmesi ve inşası ihalesini de Cengiz İnşaat kazandı. Cengiz İnşaat, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarında millete yönelik küfürlü ses kayıtlarıyla gündeme gelen Mehmet Cengiz’in şirketi.

Mersin’de yapılacak olan Akkuyu Nükleer Santrali’nin deniz hidroteknik yapılarının projelendirilmesi ve inşası ihalesini, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarında millete yönelik küfürlü ses kayıtlarıyla gündeme gelen Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Cengiz İnşaat kazandı. Akkuyu Nükleer A.Ş.’den yapılan açıklamada, Rusya tarafından Mersin’e yaptırılacak olan Akkuyu Nükleer Santrali’nin deniz hidroteknik yapılarının anahtar teslimi projelendirilmesi ve inşası ihalesini Cengiz İnşaat’ın kazandığı bildirilirken, ihalenin mali değerine yönelik herhangi bir bilgi yer almadı. Dokuz şirketin teklif verdiği ihaleye konu işler arasında Akkuyu Nükleer Santrali’nin limanı ve diğer hidroteknik yapılarının projelendirilmesi ve inşası bulunuyor. Akkuyu’ya yapılacak toplam maliyeti 20 milyar dolarlık santralin kurulu kapasitesi 4,800 MW olacak.

Dev ihalelerin gözdesi

Son 10 yılda yapılan bütün büyük özelleştirme ve ihalelerde yer alan Mehmet Cengiz, sayısız baraj, kara ve havayolu ihaleleri ile hızlı tren projeleri, sahil düzenlemesi işleri, elektrik dağıtım şirketleri özelleştirmeleri gibi dev ihaleler dışında, Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olarak kayıtlara geçen 3. Havalimanı ihalesini kazanan konsorsiyumun ortakları arasında da bulunuyor.

Küfür ettiğini doğrulamıştı

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, yolsuzluk ve rüşvet operasyonun 2. dalgası olan 25 Aralık’ta millete yönelik küfürlü sözlerinin yer aldığı ses kayıtlarıyla gündeme gelmiş ve sonrasında bir gazeteye verdiği röportajda, “O cümlelere baktığımızda elbette çok da hoşuma giden şeyler değil.” diyerek ettiği küfürleri kabul etmişti. 

Yeni Asya

Editör: HABER MERKEZİ