Rize’de 'Denetimli Serbestlik Temiz Çevre' projesi kapsamında çevre temizliği yapıldı. Rize Denetimli Serbestlik Müdürü Mehtap Eken Cengiz, Rize’de fark yaratmak ve farkındalık oluşturmak istediklerini kaydetti.

Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan 'Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi' çerçevesinde yükümlüler, Rize’de çevre temizliği yaptı. Bu kapsamda denetimli serbestlikten yararlanan hükümlüler, Ardeşen Ziyaretçi Merkezinin çevre düzenlemesi ve bakım faaliyetlerini gerçekleştirdi.

Rize Denetimli Serbestlik Müdürü Mehtap Eken Cengiz; yaptığı açıklamada, kamuda ücretsiz çalışma yükümlülüğünün denetimli serbestlik müdürlükleri tarafından yerine getirilmekte olduğu hatırlatmasında bulunarak, “Rize’deki tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordinasyon sağlayan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, uygunluk durumuna göre iş gücünü bu yükümlülük çerçevesinde karşılayabilmektedir. Böylece; yükümlülerin cezalarının etkin bir şekilde infaz edilmesi, gerek sosyal entegrasyonunun gerekse öz disiplinlerinin gelişmesi ve suç tekrarının önlenmesi amaçlanmaktadır.” dedi.

Denetimli serbestlik yükümlülerini ikametgah adreslerine en yakın ve en uygun olan kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirdiklerini kaydeden Denetimli Serbestlik Müdürü Mehtap Eken Cengiz, “Müdürlük olarak, bu yerleştirmeleri yaparken kişinin yeteneklerini ve mesleklerine göre bir havuz oluşturmaktayız. Bu havuzdaki kişileri, hem kendi yetenekleri hem de çalışacakları kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçlarını dikkate alarak bireysel ve mobil ekipler şeklinde çalıştırıyoruz. Rize il merkezi ve ilçeler de dahil olmak üzere; valilik, kaymakamlıklar, belediye başkanlıkları ve bağlı alanları, adliyeler, eğitim merkezi, muhtarlıklar, müftülükler, camiler, okullar, halk eğitim merkezleri, gençlik merkezleri, spor salonları, statlar, yaşlı bakım merkezi, il ve ilçe sahil parkları ve sosyal tesisler olmak üzere birçok kurumda yükümlümüz çalışmaktadır.” şeklinde konuştu.

rizede-denetimli-serbestlik-temiz-cevre-projesi-kapsaminda-cevre-temizligi-yapildi-(3).jpg

Mehtap Eken Cengiz, Rize’de fark yaratmak ve farkındalık oluşturmak istediklerini ifade ederek, şunları kaydetti: “Bu amaçla örneğin il, ilçe ve köy okullarının ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak işgücü desteği sağlıyoruz. Ara tatil boyunca birçok okulun bakım ve onarımını tamamladık ve içinde bulunduğumuz yaz tatili boyunca da bu çalışmalara devam ediyoruz.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Miktat Özyanık ile Ardeşen Ziyaretçi Merkezi çevresinin ağaçlandırılması, bakımı ve onarımına yönelik çalışma başlattık ve ilk etabı olan ağaçlandırma faaliyetlerini 2018 yılının ekim ayında tamamladık. Çalışmamızın ikinci etabı olan çevre düzenlemesi ve bakım faaliyetlerine devam ediyoruz” rizede-denetimli-serbestlik-temiz-cevre-projesi-kapsaminda-cevre-temizligi-yapildi-(1).jpgrizede-denetimli-serbestlik-temiz-cevre-projesi-kapsaminda-cevre-temizligi-yapildi-(2).jpgrizede-denetimli-serbestlik-temiz-cevre-projesi-kapsaminda-cevre-temizligi-yapildi-(4).jpg

 

Editör: HABER MERKEZİ