Adana'da, ''Hızlı okuma teknikleri'' eğitimi alan ve üniversite sınavlarına hazırlanan bir öğrencinin dakikada 4125 kelime okuyarak dünya rekoru kırdığı iddia edildi.

Eğitimi veren danışmanlık merkezinin sahibi Mehmet Ali Çiçekçi, kurum binasında düzlediği basın toplantısında, eğitim merkezlerinde öğrencilere hızlı okuma, hafıza teknikleri, öğrenmeyi öğrenme, sınav kaygısı kontrolü ile ilgili eğitim verdiklerini söyledi.

Hızlı okuma kursunu açmaktaki hedefinin Adana'ya Türkiye birinciliği kazandırmak olduğunu belirten Çiçekçi, bu hedefini geçen yıl dakikada 2244 kelime okuyarak Türkiye rekoru kıran Mert Özsaydı ile gerçekleştirdiğini ifade etti.

Adana'ya daha çok birincilik kazandırmak için çalışmalara devam ettiğini vurgulayan Çiçekçi, hızlı okuma kursuna katılan ve Ahmet Kurttepeli Lisesi'nde bu yıl mezun olan Osman Tekerek'in azmi sayesinde önemli bir başarıya imza attığını kaydetti.

Çiçekçi, Tekerek'in kursa başlamadan önce hızlı okumaya ve anlamaya yönelik hiçbir beklentisi olmadığını, ancak yaptıkları çalışmalar sonrası bunu noter huzurunda tespit etmek için başvuruda bulunduklarını ifade etti.

Tekerek'in 20 Eylülde noter huzurunda 10 kitap arasından noterin belirlediği kitabın bir bölümünü okuduğunu anlatan Çiçekçi, ''Tekerek, toplam 550 kelime olan üç sayfalık bölümü 8 saniye 3 salisede okudu. Ayrıca kendisine okuduğu bölümlerden 4 soru soruldu.

Bu sorulardan 4'üne de doğru cevap verdi. Yapılan hesaplamalar sonrası Tekerek'in dakikada 4125 kelime okuduğu tespit edildi. Tekerek, elde ettiği bu derece ile dakikada 3850 kelime ile ABD'li Sean Adams'a ait dünya rekorunu kırmış oldu.

Bu başarısından dolayı kendisini tebrik ediyorum'' Tekerek de kursa ilk başladığında hızlı okumada Türkiye rekoru kıracağına inanmadığını, ancak öğretmeni ile yaptığı çalışmalar sonucu kendini dünya rekorunu kırmaya şartlandırdığını ifade etti. Tekerek, ''Dünya birincisi olmaktan çok mutluyum. Çok güzel bir duygu, bana destek olanlara teşekkür ediyorum. Bir daha ki denememde kendi rekorumu kırmak istiyorum'' dedi.

internethaber

Editör: HABER MERKEZİ