Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın Büyükköy’deki evini gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Poyraz’ı tebrik ederek “Rize mimarisine uygun evler böyle olmalı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Rize programı kapsamında ziyaret için Güneysu’dan Büyükköy beldesine gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükköy’e geldiği esnada geçtiğimiz aylarda yeniden tadilat yapılarak açılışı yapılan Altıntaş Kuran Kursu’nu da ziyaret etti. Daha sonra yol güzergahında bulunan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın evini gören Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükköy Belediyesine geldiğinde Ahmet Poyraz’ın evini gördüğünü ve çok beğendiğini söyledi.

Burada Erdoğan Rize Valisine ve Çayeli Kaymakamına “ Rize’de gelişi güzel yapılan evleri görmekteyim. Özellikle köylerde yapılan yüksek katlı evler Rize’nin görselliğini bozuyor. Bu evler yerine Rize mimarisine uygun evlerin yapılması konusunda çalışma yapılsın. Ahmet Poyraz’ın evi bu konuda örnek olacak bir yapı” dediği öğrenildi.

Daha öncede Erdoğan Başbakanlığı döneminde Rize’de yapılan devlet dairelerinin de Rize mimarisine uygun yapılması talimatını vermişti.   

Editör: HABER MERKEZİ