Cumhurbaşkanı Erdoğan, '(ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak tanıması) ABD, Kudüs kararıyla dökülen kana ortak olmuştur. Biz bu kararı tanımıyoruz, tanımayacağız. Trump'ın açıklaması bizi bağlamaz, Kudüs'ü de bağlamaz.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen Dünya İnsan Hakları Günü Programı'nda yaptığı konuşmada, büyüme rakamlarıyla, Türkiye'yi zayıf göstermek için çalışan iç ve dış fesat odaklarına en güzel cevabın verildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye kendisine güvenen, inanan, yatırım yapan hiç kimseyi sukutuhayale uğratmamıştır, uğratmayacaktır.' dedi.

'Biz bu kararı tanımıyoruz, tanımayacağız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak tanımasına ilişkin şunları kaydetti:

'İnsan Hakları Günü'nü, dünyanın pek çok yerinde, özellikle Kudüs'te insan haklarının ayaklar altına alındığı bir dönemde anıyoruz.

Kudüs'te sergilenen vandallığın, zulmün, hoyratlığın ilelebet devam etmesi mümkün değildir. Kendilerini Kudüs'ün sahibi sananlar, yarın arkasına saklanacak ağaç dahi bulamayacaklarını bilmedirler.

ABD, Kudüs kararıyla dökülen kana ortak olmuştur. Biz bu kararı tanımıyoruz, tanımayacağız. Trump'ın açıklaması bizi bağlamaz, Kudüs'ü de bağlamaz.

Kudüs'ü Müslümanlara ve diğer dinlerin mensuplarına zindan edenler, ellerine bulaşan kanı asla temizleyemeyeceklerdir.

Filistin ve Kudüs meselesi, bir turnusol kağıdıdır. Bu meselede mazlumun yanında olmayanın, küresel barış konusunda söyleyecek sözü olamaz.'

'Mültecilere sahip çıkma konusunda ödülü en fazla hak eden ülke Türkiye'

Erdoğan, 'Eğer dünyada mültecilere sahip çıkma konusunda bir ödül verilecekse, bunu en fazla hak eden ülke Türkiye'dir.' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Kimsenin mazlumları, mağdurları niçin ülkemizde barındırdığımızı sorgulamaya hakkı yoktur.' dedi.

Editör: HABER MERKEZİ