Spor Toto Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor'da bu sezon devre arasında profesyonel yapılarak 2019 yılına kadar sözleşme imzalanan 18 yaşındaki genç kaleci Mızhat Burak Sarı, U18 Milli takım aday kadrosuna davet edildi.

U18 Milli Takımı'nın, 24-28 Nisan 2017 tarihleri arasında Slovakya'da, katılacağı Slovakya Kupası aday kadrosuna davet edilen Mızhat Burak, İstanbul'da bulunan TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde toplanmak üzere Rize'den ayrıldı.

Teknik Direktör Vedat İnceefe yönetimindeki U18 Milli Takımı'nın 22 kişilik aday kadrosunda yer alan tek Rizeli olan Mızhat Burak'ın, aday kadrodaki iki kaleciden biri olması nedeniyle, Slovakya Kupası maçlarında ilk 18 içinde yer alması kesinlik kazandı.

Slovakya Kupası'nda Rusya, Çek Cumhuriyeti ve İrlanda Cumhuriyeti U18 takımlarıyla birlikte A Grubunda mücadele edecek olan U18 Türk Milli takımı, ilk maçını 24 Nisan Pazartesi günü Rusya ile, ikinci maçını 25 Nisan Salı günü Çek Cumhuriyeti ile ve son maçını 27 Nisan Perşembe günü İrlanda Cumhuriyeti ile oynayacak.

Futbola 2011 yılında Çayelispor'da başlayan Mızhat Burak, 5 yıl burada mücadele ettikten sonra geçtiğimiz sezon başında Çaykur Rizespor alt yapısına transfer olmuştu. Mızhat Burak, 5 ay sonra devre arası transfer dönemi içinde profesyonel sözleşmeye imza atmıştı.

2014-2015 Futbol Sezonunda bir kez, 2015-2016 Futbol Sezonunda ise 8 kez Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Çayelispor'un kalesini koruyan Mızhat Burak, bu sezon ise 11 kez Çaykur Rizespor U19 ekibin kalesini ve 5 kez de U21 ekibinin kalesini korudu.

Haber: Turgay AYHAN

 

 

Editör: HABER MERKEZİ