Rize'de 15 Ekim tarihinde yapılacak Baro Başkanlığı seçimleri öncesi Ümit Peçe'nin ardından Rize Barosu avukatlarından Mehmet Çırakoğlu da adaylığını açıkladı.

Çırakoğlu ekip arkaşlarının bir bölümü ile bugün düzenlediği basın açıklaması ile adaylığını duyurdu. Çırakoğlu yaptığı açıklamada, hukuk devletinin temel ilkelerine bağlı bir Baro Başkanlığı yapacağını dile getirerek '15 Ekim'de yapacağımız olağan Genel Kurulumuzda Baro Başkanlığı adaylığımızı açıkladık. Rabbim utandırmasın. Rize'de yeni ve güçlü bir kadro ile mevcut yönetimin yönetim anlayışının aksine daha etkili, adalet ve demokrasi için daha verimli bir kadro ile yola çıktık. Bu yola bir birey olarak değil bir bütün olarak çıktık. Özgür hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde hiç kimseyi ötekileştirmeden ve ayırt etmeden, avukatların bağımsızlığını, avukatların duruşunu korumak ve daha güçlü bir şekilde faaliyet göstermeleri için çalışmalarımız olacak. Bildirgemizde vaat ettiğimiz tüm maddeleri yerine getireceğiz' dedi.

Çırakoğlu'nun seçim bildirgesindeki vaatlerinden bir bölümü şu şekilde:

'Meslek içi faaliyetlerin arttırılması, Rize Barosu'na müstakil bir bina temini, münazara yarışmalarının yeniden başlatılması, stajyerler için eğitim programları, stajyerler için il dışı eğitim programları ve cezaevi ziyaretleri, futbol turnuvaları ve diğer sosyal etkinlikler, siyasetten uzak görev anlayışı, Rize'de gerçekleştirilecek bir hukuk sempozyumu, avukat bekleme odalarının modern hale getirilmesi, CMK hizmetlerinin şeffaf hale getirilmesi, avukat kimliklerinin kurumlarda resmi geçerliliğinin sağlanması için tanıtım çalışmaları, avukatların yeşil pasaport almalarını için çalışma başlatılması.'

Önceki baro başkanlarından avukat Ateş Hatinoğlu da Çırakoğlu'nun listesinde yer alıyor.

Rize Baro Başkanlığı için Mehmet Çırakoğlu da adaylığını açıkladı

Rize Baro Başkanlığı için Mehmet Çırakoğlu da adaylığını açıkladı

Editör: HABER MERKEZİ