Trabzon'un Çaykara ilçesi Kavlatan mevkiindeki Balkodu-2 HES tüneli girişinde 4 gün önce meydana gelen çığın olduğu bölgede 2 işçinin arama çalışmaları sürüyor.

Ailelerin yanına gelerek onlara yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu daha sonra olay yerine giderek incelemelerde bulundu.

Vali Öz burada yaptığı açıklamada ekiplerin belirli bir mesafe kat ettiğini belirterek, “4 gündür çalışmalarımız devam ediyor. Ekiplerimiz aramalarını sürdürüyor. Çalışmalarla belirli bir mesafe alınmış durumda. Dün de 2 işçimizin cansız bedenine ulaştık. Bugün de Ankara’dan 10 kişilik bir ekip gelerek çalışmalara başladı. Aşağıda yaklaşık 45 kişilik ekip yoğun bir şekilde çalışıyor. İnşallah bugün sonuç alırız. Ancak geniş bir kar kütlesi var temizlenmesi gereken. Tüm ailelerin acısını paylaşıyoruz. Ölenlere rahmet diliyoruz” dedi.

TRABZON

Olayla ilgili ihmal olup olmadığı yönündeki soru üzerine adli soruşturmanın başladığını kaydeden Vali Öz, şöyle konuştu: “Bu konuda adli soruşturma devam ediyor. Hem çalışanlar hem de firma yetkililerinden ifadeler alınıyor. Bu konu bilirkişisiyle, teknik ekibiyle inceleniyor. Belli ihmal ve kusur varsa onlar değerlendirilecek. O yüzden şimdilik erken, önce şu işçimizi çıkartalım. Diğer taraftardan da adli boyutu devam eder.”

TRABZON

Vali Öz, HES firmasının ilk projesine göre başlattığı tünelde meydana gelen göçük üzerine, işçilerin önünde çığa yakalandığı mevcut tüneli açtığı ve bu proje değişikliğinin onaylatılıp onaylatılmadığı şeklinde soruya ise “O boyutunu bilmiyoruz. Bilirkişi ve adli incelemelerde o da tekrar değerlendirilir” yanıtını verdi.

Bu arada halen kar altında olan Lokman Çelik ve Erhan Aslan'ı arama çalışmaları 45 kişilik ekiple tünelin yaklaşık 200 metre aşağısındaki dere ağzında devam ediyor.

TRABZON

TRABZON

Editör: HABER MERKEZİ