Apple'ın geleneksel, yeni nesil ürünlerini tanıttığı sonbahar aylarında, bu yıl farklı bir rüzgar esecek gibi görünüyor. Rakiplerinin piyasaya peş peşe sunduğu ürünlerin yanı sıra, pazarda giderek güçlenen rakip modellerine cevap olması beklenen iPhone 5S, sızdırılan yeni özelliği sayesinde birçok kullanıcısını geri kazanacak gibi görünüyor.

Uzun süredir yabancı teknoloji kaynakları kadar sosyal medya tarafından da yoğun bir bekleyişin konusu olan iPhone 5S, kendisine ait olduğunu bilinen kasa parçalarını yalanlamadı. Tasarım konusunda nesil arası geçişlerin modeli “S” geçmişte olduğu gibi bir önceki modelinden çok farklı bir görünümde olmayacaktır.

Ancak, 3G-3GS, 4-4S, 5 ve şimdi de 5S olarak gelmesi beklenen modelin üzerinde kullanıcıları sevindirecek yeni değişiklikler görülüyor. MacRumors sitesinden yayınlanan görüntülere göre, iPhone 5 ile aynı kasayla gelmesi beklenen 5S'in LED kamera flaşını 2'ye çıkarıldığı görünüyor. Kasasının aynı tutulacağı düşünüldüğünde ise 5S'in dışarıdan fark edilmesi adına kasasında ufak belirgin çizgilerin değişebilme ihtimali oldukça yüksek.

Sızdırılan görüntülerle birlikle kamera performansının iyileştirileceği düşünülen sonbahar modelinde, 2'li LED flaşın yanı sıra 5.92Wh gücünde bir batarya da dikkat çekiyor. Gelmiş geçmiş en güçlü iPhone bataryası unvanının verileceği modelde, bataryanın büyütülmüş olması akıllara şimdiden şarjı daha uzun gider fikrini getirmesin.

Donanım olarak 1 yıl boyunca yetebilecek ve yeni kasa tasarımına kadar işlemci eksikliği yaşatmayacak bir model olacağının bilgisini sızdıran Apple, yüksek işlemci seçimi nedeniyle bu bataryanın gücünü kolaylıkla tüketebilir. Sızdırılan görüntünün Apple'ın yeni modeline ait olup olmadığı hakkında bir şey söylemek zor. Fakat kamera performansının arttırılacağını iOS 7 tanıtımında kullanıcılarıyla paylaşan Apple, bu görselleri yalanlamayabilir.

turkiyegazetesi.com.tr

Editör: HABER MERKEZİ