CHP İl Başkanı Mehmet Aslankaya havuz sistemine alınan okul müdürlerinin değerlendirmelerinin hatalı yapıldığını söyledi.

Okul Müdürlerinin havuz a toplanmasının yalnış olduğunu belirten CHP İl Başkanı Mehmet Aslankaya “ Değerlendirme formu adı altında form çıkartıldı. Bu form da 40 puan okulda görev yapan eğitimcilerden, Okul aile birlikleri ve çeşitli kişilerden puanlama sistemi yapılmakta. 100 üzerinden 75 puanın altında kalanların müdürlük yetkileri alınıyor. İşte burada hatalar zinciri başlıyor. Kendi okulu ve aile birliklerinin burada not vermesi doğru değil, idarecinin il genelinde ki başarısına bakılmalı, il, ilçe ve şube müdürlerinin istemediği hiçbir müdür görevde kalamayacağı anlaşılmakta” dedi.

Aslankaya “CHP olarak bu durumda ki eğitim yöneticisi arkadaşlarımızın görevine son verilmesine seyirci kalmayarak her türlü mücadeleyi yürütecektir. Temel eğitimden Ortaöğretime Geşiş(TEOG) Sınavı sonuçlarına göre yapılan adrese dayalı otomatik yerleştirmelerde tercih yapmayan öğrenciler MEB tarafından evinin en yakınında ki okula yerleştirilecekti.Adrese uygun yerleştirme adı altında öğrenciler 90-100 km uzaklıktaki okullara yerleştirilerek,öğrenci ve veliler adeta cezalandırılmıştır.Bu yerleşme planında ne hakkaniyet ne de mantık gözetilmemiştir.okulların açılmasına az bir süre kala bu karmaşanın bir an önce düzelmesi gerekmektedir” dedi.

           

Editör: HABER MERKEZİ