Rize'de CHP aday adaylığına başvuru yapan sayısı sadece bir de kalan, önce eski başbakan Mesut Yılmaz'ın, daha sonra oğlunun, daha sonra Necdet Basa'nın en sonda Kenan Bıyık'ın isimleri üzerinden gündem oluşturmaya çalışan Rize CHP'de şimdi de ön seçim komedisi konuşuluyor. Genel Merkez tarafından ön seçim kararı alınan Rize'de tüm parti üyelerinin katılımı ile 29 Mart'da Hakim nezaretinde ön seçim yapılacak, sandıktan çıkan sonuç ile sıralama bağlayıcı olacak ve Yüksek Seçim Kurulu bu sandık sonuçlarına göre kesin Milletvekili Aday listesini Rize için açıklayacak.

Şimdi bu durumda  İl Başkanı Mehmet Aslankaya'nın Genel Başkan Mehmet Bekaroğlu'nun operasyonu sonucu görevden alınması üzerine partide yaşanan toplu istifalar ve kaos sonucunda ön seçimde neler olacağı konuşuluyor. Son günlerde gündeme atılan Kenan Bıyık isminin de bu kaostan nasibini alacağı bekleniyor. Uzak ihtimal olmasına rağmen çeşitli vaatlerle Kenan Bıyık'ın gene de adaylığa ikna edilmesi durumunda yapılacak olan ön seçimde sıralamada birinci gelemeyeceği, yerel seçimlerde Fındıklı Belediye Başkan Adaylığı sözü verilerek ancak ön sandığında bırakılan eski başhekim Dr. Ulvi Ergüven ile aynı kaderi paylaşacağı kulislerde yoğun olarak konuşuluyor.

ASLANKAYA’NIN OYLARI KİME GİDECEK

Kenan Bıyık'ın adaylığına kesin olarak karşı çıkan ve bu yüzden de görevden alınan eski İl Başkanı Mehmet Aslankaya'ya ön seçimde oy kullanacak delegenin bağlılığı dikkate alındığında, Aslankaya’nın görevden alınmasından sonra istifa eden yöneticilerin oyları dikkate alındığında, olası Ardeşen ve Pazar adaylarına da bu kesimden yoğun destek geleceği düşünüldüğünde Kenan  Bıyık'ın ön seçimden birinci olarak çıkamaması yüksek bir ihtimal.

AK PARTİ EL ALTINDAN KENAN BIYIK'I TEŞVİK Mİ EDİYOR

Son kamuoyu yoklamalarında Rize'de MHP'nin ikinci parti olarak çıkması ve anketlerde eski İl Başkanı O. Cem Kazmaz'ın  diğer partilere oy verenler tarafından da destek görmesi, MHP'nin Rize'de vekil çıkaracak oranda gözükmesi AK Parti'yi oldukça tedirgin ediyor. Diğer yandan 30.Mart.2014 yerel seçimlerinde Kenan Bıyık'ın AK Parti'den Rize Belediye Başkan Adaylığı için zemin yokladığı, temaslarda bulunduğu da kulislerde yoğun bir şekilde konuşulmuştu. İşte son günlerde AK Parti'ye yakınlıkları bilinen  bazı basın organlarında ve yerel televizyonlarda CHP'de Kenan Bıyık'ın adaylığı üzerinden gündem yaratılmaya çalışılmasının arkasında bu şekilde Rize'de  MHP'ye gidecek olan muhalif oyların önlenmesi ve bölünmesi gizli planının yattığı da ihtimaller arasında. Ancak Kenan Bıyık'ın adaylığı gerek bu tablo karşısında ki durumunun zorluğu, gerekse aile baskısı nedeniyle uzak bir ihtimal gözüküyor.

Prof Dr. Arif Yılmaz'dan sonra bir Rizeli daha Rize'de yel değirmenleri ile savaşmayı başarılı siyaset sanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve yardımcısı Bekaroğlu’nun ısrarlı telefonlarına gereken ret cevabını verebilecek mi ? Zaman Gösterecek… (Kaynak: Halk53.com)

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ