31 Martta yapılacak olan yerel seçimlere Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti Çayeli’nde ortak adayla girme kararı aldı. İYİ Parti adı altına girilecek olan seçimlere Meliha Çomoğlu ittifakın adayı oldu.

Aday tanıtımı İYİ Parti Çayeli İlçe Başkanlığında yapıldı. Buradaki törene İYİ Parti Rize İl Başkanı Ayşegül Özyanık, İYİ Parti Çayeli İlçe Başkanı Metin Şahinkaya, Cumhuriyet Halk Partisi Çayeli İle Başkanı Hızır Efe Kadıoğlu CHP ve İYİ Partili Yöneticileri ile Partiler katıldı.

Siyasette öncü ilçe olan Çayeli’ne bulunmaktan memnuniyeti belirterek sözlerine başlayan İYİ Parti Rize İl Başkanı Ayşegül Özyanık, “ilçelerde aday açıklamalarına ilk olarak Çayeli’nden başladık. Çayeli’nde Meliha Hanım ile yola çıktık. Çayeli’nde yerel seçimlerde herkesin oyuna talibiz. Türkiye genelinde Cumhuriyet Halk Partisiyle birlikte bir iş birliği sürecini yaşıyoruz. Bu iş birliği ile çok güzel adımlar atıldı. Bu kapsamda Çayeli ilçemizde de Cumhuriyet Halk Partisi ile bir işbirliği içerinde seçime gireceğiz. Bu süreçte bizlere destek olan Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanına teşekkür ediyoruz” dedi.

İYİ Parti Çayeli Belediye Başkan Adayı Meliha Çomoğlu, “Çayeli 1944 yılında ilçe olmuştur. O günden bugüne 75 yıldır erkek başkanlar tarafından ilçemiz hizmet görmüştür. Ne yazık ki haklımız pek memnun edilememiştir. İlçemizin birçok eksiği vardır. 35 yıldır Çayeli’ne hizmet etme imkanını bulduğum süre zarfında bu eksikleri görme imkanım oldu. İlçemizin daha güzel yaşanabilir olması için Çayeli’ne bir bayan elinin değmesini istedim. Bu vesileyle yola çıktım. İyi Parti ve Cumhuriyet Halk Parti yöneticilerine özverilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. İyiler hep kazanmıştır yine iyiler kazanacak diyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun” şeklinde açıklamada bulundu.

CHP Çayeli İlçe Başkanı Hızır Efe Kadıoğu ise, öncelikle İyi Parti Çayeli İlçe Başkanı Metin Şahinkaya abimize teşekkür ediyorum. Çayeli’nin 15 yıllık talihsiz yönetiminden kurtarıp daha temiz ve daha güzel bir Çayeli’ni yönetimini için birlik kararı aldık. Birleştirici bir politika izleyerek Meliha hanımı Çayeli’nde belediye başkanı yapacağız.”

Yapılan açıklamaların ardından iki parti heyeti Cumhuriyet Halk Partisi Çayeli İlçe başkanlığına giderek burada görüşmelere devam edildi.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ