CHP Çayeli İlçe Başkanı Hızır Kadıoğlu’ndan Erdoğan’a  “Lozan anlaşması Türkiye’nin kurucu belgesidir temel vizyonudur. Bugün bunu idrak ediyoruz”2014 R.T. Erdoğan “Bu antlaşma devletimizin tapusudur” dedi.

CHP Çayeli ilçe başkanı Kadıoğlu yaptığı yazılı açıklamada; “2015 R.T. Erdoğan ‘Birileri bize Lozan'ı Zafer diye yutturmaya çalıştırlar... Onlar hakkını veremediği için şimdi biz bu sıkıntıları yaşıyoruz ...’ 2016 R.T. Erdoğan aklımız karıştı. Hangi sözüne inanalım. Tamam, anladık kandırılıyorsun sürekli ama bari bizi kandırma.  Erdoğan’ın yapmış olduğu konuşma her zaman gördüğümüz zikzakların konuşması. Ama bir halk bir ülkede yaşayanlar bu kadar yok sayılmaz ki..

Neyse ki bizim bir tarih bilincimiz var. Nerede ne zaman ve kim neler yapmış biliyoruz. Adaları kimin verdiğini biliyoruz. Sevr anlaşmasına kimlerin izin verdiğini de biliyoruz. Kimlerin İngiliz gemisiyle kaçtıklarını da biliyoruz. Kimlerin emperyalistlerden aldıkları paralarla din elden gidiyor diye kampanyalar yaptıklarını biliyoruz. Kimlerin ecdad türbesini bombalayıp sandukayı kaçırdıklarını biliyoruz..

Türkiye Cumhuriyeti’nin nasıl kurulduğunu kimlerin işbirlikçi kimlerin hain olduğunu da biliyoruz.

Kimlerin “ne istedilerse verdik “ dediğini de biliyoruz. “nasıl verdiysek o şekilde de alırız “ dediklerini de biliyoruz.

Son söz; Bizde Rizeliyiz Sayın Erdoğan, biz de biliyoruz kimin nerede ne yaptığını neler söylediğini hem de çok “hain biliyoruz “ onun için aklımızla zekamızla bu kadar oynama nede olsa hemşeriyiz.

Bizim kulaklarımızda “atları rüzgar kanatlıların nal sesleri”  bizim kulaklarımızda “of sürmene araklı biz yanaştık Trabzon’a ,istiklal savaşında savaştık kana kana” diyerek “takalarla cepheye silah ve mermi taşıyanların” söyledikleri türküler var.

Etma bize.. Bizi bu kadar “balık hafızalı“ diye düşünme. Unutma ki yediğimiz balık değil “hamsidir”.. şeklinde açıklamada bulundu.

KADIOĞLU YENİKAPIYA ATIF YAPTI

 

Yenikapı mitinginde Kılıçdaroğlu’nun milyonların önünde söz verdiği 12 madde şöyle:

 

1-Camiye, kışlaya ve adliyeye siyaseti sokmayalım.

 

2-Siyasette uzlaşma kültürünü geliştirelim ve siyasette ortak aklı egemen kılalım.

 

3-Siyasette öz eleştiriden kaçınmayalım ve geçmişi iyi analiz edelim, tarihin tekerrürünü önleyelim.

 

4-Devletin inşasında liyakati esas alalım. İşi ehline verelim.

 

5-Her koşulda demokrasiye sonuna kadar sahip çıkalım. Ne darbe, ne dikta yaşasın tam demokrasi diyelim. Türkiye’yi darbe hukukundan arındıralım.

 

6-Cumhuriyet’imizin kurucu değerlerine sahip çıkalım ve derinleştirerek tahkim edelim.

 

7-Parlamenter sistemimizi güçlendirelim, bugün milletvekillerinin soru önergelerine dahi cevap verilmemektedir.

 

8-Medyanın özgürlüğünü sonuna kadar savunalım.

 

9-Yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını anayasal güvence altına alalım.

 

10-Din ve vicdan özgürlüğünün güvencesi olan “laikliği” hep birlikte savunalım

 

11-Eğitim sistemini tek tipçi bir anlayıştan çıkarıp, aklın öngördüğü bilimsel esaslara dayandıralım.Çocuklarımız fikri hür, irfanı hür ve vicdanı hür yetişmeli, dünyayı sorgulamalı.

 

12-Balyoz, Ergenekon, Casusluk davalarında FETÖ Örgütünün mağdur ettiği insanların  itibarları iade edilmeli…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ