Cumhuriyet Halk Partisi Çayeli ilçe olağan genel kongresi yapıldı. Tek aday gösterilen Osman Çakır, tekrar CHP Çayeli İlçe Başkanlığı'na seçildi.

Çayeli CHP İlçe Başkanlığı binasında yapılan kongreye CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, merkez ilçe başkanı Kadir Öztürk, 22 Temmuz seçimlerinde CHP Rize milletvekili adayı ve CHP Rize Eski İl Başkanı Mehmet Aslankaya, Çayeli eski belediye başkanlarından Sabri Bayraktar ile partililer katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Sabri Bayraktar, “CHP’nin dinsiz bir parti olduğu görünümü birileri tarafından verilmek istendiğini ama CHP bu ülkenin din, dil, ırk anlamında birleştirici bir unsur olduğunu herkesin anlaması için bütün partililerin çaba göstermesi gerekmektedir. Eskiden partililer olarak aramızda derin bir bağ vardı, bu bağ zamanla koptuğunu vurgulayan Bayraktar, yeniden bu kardeşliği aramızda yaşatmamız gerekmektedir” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Mehmet Aslankaya, “ Bende eski bir Çayeliliyim, Çayeli’ni yakından tanıyan bir kişi olduğunu belirten Aslankaya, Çayeli’nde siyasi dengelerin artık değiştiğini, eskiden Çayeli için önemli bir isim olan Mesut Yılmaz’ın siyasi bir partisinin olmadığını, artık CHP’nin Çayeli’nde gerçek olan ağırlığını koyma zamanı geldiği ve bunu da yaklaşan yerel seçimlerde ile ardından genel seçimlerde göstereceğine inanıyorum” dedi.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından tek aday gösterilen mevcut başkan Osman Çakır tekrar başkanlığa seçildi. Seçimin ardından teşekkür konuşması yapan Osman Çakır, bizleri bu göreve laik gören partililere teşekkür ettiğini belirti.

 

Editör: HABER MERKEZİ