Çaykur'un organik çayları dünyaya açılıyor. Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, “Pestisit yani kimyasal gübre varsa bir ürünün organik olması mümkün değil. Bizim çayımız dünya üzerinde kar düşen, haşere barındırmayan tek çaydır” dedi.

Çaykur, Almanya’nın Nürnberg şehrinde düzenlenen ve dünyanın en büyük organik fuarlarından biri olan BioFach 2014’te siyah ve yeşil organik çaylarını ziyaretçilerle buluşturdu.

Fuarda konuşan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Türkiye'nin dünyanın en büyük 5. çay üreticisi olmasına rağmen yurt dışına daha yeni açılmaya başladığını belirtti. Sütlüoğlu, “Tüketicilerden gelen taleple organik pazar hızla büyüyor. Bu nedenle de pazara çay yetiştirmek önemli bir problem. Çünkü Türkiye dışındaki bütün dünya ülkelerinin organik üretim kapasitesi çok sınırlı. Türkiye dışında çay üreten pek çok ülkede haşereden dolayı çok yoğun haşere zehiri (pestisit) kullanılıyor. Pestisit yani kimyasal gübre varsa bir ürünün organik olması mümkün değil. Bizim çayımız dünyada üzerine kar düşen ve haşere barındırmayan tek çaydır. Dünyanın en kuzey iklim kuşağında çay yetiştiriyoruz, bu nedenle de haşere yok. 1 gram bile pestisit kullanmıyoruz. Çayımızın tamamı organik. Dünyanın organik ihtiyacını da ancak Türkiye karşılayabilir' dedi.

Çaykur, BioFach 2014 fuarından sonra 23 -27 Şubat tarihleri arasında Dubai'de düzenlenecek olan Food fuarına katılacak.

Editör: HABER MERKEZİ