Rize İş Mahkemesi, Tek Gıda İş Sendikası'nın Çaykur'da yetkili olan Öz Gıda İş Sendikası hakkında açtığı davadaki yürütmenin durdurulması talebini reddetti.

Çaykur'da Öz Gıda İş Sendikası ile Tek Gıda İş Sendikası arasında 5 yıldır süren yetki mücadelesinin sonunda Çaykur Öz Gıda İş Sendikası ile masaya oturup 5 yıl sonra Toplu İş Sözleşmesi imzalamıştı. Hukuken üye çoğunluğunun Öz Gıda İş Sendikası'nda olmasına rağmen Tek Gıda İş Sendikası Rize İş Mahkemesi'ne başvurup, yetki ve sözleşme iptal davası açmıştı. Rize İş Mahkemesi'nde bugün görülen davada mahkeme yürütmenin durdurulması talebi reddetti.

Öz Gıda İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Emin Sürücü, konuyla ilgili düzenlediği basın açıklamasında, 'Bu dava 23 Mayıs tarihine ertelendi. Bu davanın bize etkileyecek zora sokacak bir durumu yok. Bir arkadaşlarımıza 2008 yılında geldiğimizde son gelişimizde de aynı şeyi söyledik. Biz yetkiyi aldığımız zaman toplu iş sözleşmeyi yapacağız dedik. Yetkiyi aldık. Toplu iş sözleşmemizi yaptık. Hiçbir sıkıntımız yok. İşçi arkadaşlarımız rahat olsun. Tek Gıda İş Sendikası 2013 yılında yapmak istediği kaos ve sıkıntıyı şimdi tekrar gündeme getirmek istiyor. İstiyor ki işçi toplu iş sözleşmesiz kalsın, ücretlerini alamazsın, sendikal mücadeleden dolayı işçi mağdur olsun. Biz hiçbir arkadaşımızın mağdur olmasını istemedik, isteyemeyeceğiz de. Bu sözümüzün arkasında durduk. İnşallah gelecek dönemde sözleşmemiz bundan daha iyi olacak. Ama bu hukuki süreç devam edecektir. Bu sendikalar arasında bir rekabettir ve işçi arkadaşlarımızın mağdur olması söz konusu değildir. Çeşitli şeyler söylenebilir. Bunlar kafa karıştırmasın. 2013 yılında da çok farklı şeyler söylendi. Bu tür söylemlere devam edeceklerdir. Arkadaşlarımız rahat olsun. Bizim toplu iş sözleşmemiz yürürlüktedir. 2015 yılında Ocak ayında yeni toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başlayacak. Daha iyi bir sözleşme imzalayacağız. Bu mahkemenin hukuki süreci devam edecektir' dedi.

Editör: HABER MERKEZİ