Çaykur Genel Müdürlüğü, en değerli çayını, Halk Eğitim Merkezleri tarafından üretilen yerel motifli hediyelik eşyaların içerisinde “Çaylık” ismi ile piyasaya sürdü. 

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin ekonomik açıdan gelişmesinde önemli rol oynayan ÇAYKUR, bu kez sosyal ve kültürel bir projeye daha imza attı. ÇAYKUR özenle üretilmiş en değerli çaylarını, Rize ve çevresindeki Halk Eğitim Merkezleri’nde bayanlar tarafından üretilen yöresel motifli hediyelik eşyaların içerisinde, hediyelik ürün olarak “Çaylık” ismi ile piyasaya sürüyor. 

Ahşap, Rize bezi dokuması ve gümüş işleme gibi 44 farklı ürünle birlikte piyasaya sürülen yeni hediyelik çayların satış fiyatları ise 10 TL ile 50 TL arasında değişiyor. Proje ile hem Halk Eğitim Merkezleri’nde eğitim gören bayanların gelir elde etmesi hem de yörenin sahip olduğu kültürel değerlerin tüm dünyaya tanıtılması amaçlanıyor.

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, bugün Genel Müdürlük Binası’nda düzenlenen toplantı ile yeni ürünleri basına ve kamuoyuna tanıttı. Sütlüoğlu yaptığı açıklamada, “Bu klasik bir çay pazarlamasının dışında sosyal bir projedir. Yöne insanımız ile yürüttüğümüz bir sosyal projedir. Sıradan bir hediyelik çay değil bunlar. Özenle hazırlanarak yöremizin sahip olduğu kültürü yansıtan ürünlerdir bunlar. Bacılarımızın el emeği ve göz nuru ile üretilerek yerel bir motif ile tüketicilere sunuluyorlar. Sadece çay üretimi yapılan bölgelerimizde satışları olacak. Kullanılıp atılan değil içindeki çay tüketildikten sonra da hatıra olarak saklanılabilecek ürünlerdir bunlar. Bu değerli hediyelerin içinde çay da özel olarak üretilen değerli bir çaydır” dedi.

    Ful kapasiteye ulaştık

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu 2 sürgün alımlarının devam ettiğini belirterek “ günlük 8200 ton seviyesine ulaştık ve randevulu sisteme geçiş yaptık.  Buradan üreticilerimizi tekrar uyarıyorum, ucuza çay vermesinler. Yine kayıt dışı çay veren çay yarıcıları bulunmakta, bunlar adeta mal sahiplerinin ürününü , hakkını çalmakta, önceki yıla göre 1 sürgünde artış var ve çay sahipleri buna göre hesaplarını yapsın” dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ