ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, çay alım randevusunda çay vermeyen üreticilere uygulanacak kota sınırlamasının iç kesimlerde çay gelmeyen bölgelerdeki üreticileri kapsamadığını açıkladı.

ÇAYKUR tarafından iki gün önce üreticilere atılan SMS ile randevu gününde çay satmayan üreticilerin çay satmadıkları günkü miktarın genel kotalarından düşeceği duyurulmuştu. Yaş çayın hasat olgunluğuna ulaştığı bölgelerdeki üreticilerin bahçelerine erken girmelerini sağlamak için atılan SMS, yaş çayın hasat olgunluğuna ulaşmadığı bölgelerdeki üreticilere de gidince üreticiler tedirgin olmuştu.

Konuyla ilgili olarak ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, yaptğı yazılı açıklamada, uygulamanın yaş çayı hasat olgunluğuna ulaşmayan bölgeleri kapsamadığını duyurdu.

Sütlüoğlu “Bugüne kadar ciddi manada bir çay alışımız var. Toplamda 26 bin ton çay aldık. Yüksek kesimlerde olan ve çayı henüz gelmeyen üreticilerimiz gelen mesajlardan dolayı tedirgin olmasınlar yani onlar bu mesajları yok saysınlar. Bu mesajların yüksek kesimlerde olan henüz çayı gelmeyen vatandaşlarımıza gitmemesi gerekirdi fakat fabrikalarımızda böyle bir yanlışlık yapıldı. Bu yanlışı yapanları da biz ikaz ettik. Bu üreticilerimiz bu mesajları yok saysınlar. Yani ne zaman çayları gelir ne zaman alım yerleri açılır ise işte o zaman onlar için randevulu sistem başlayacaktır. Yani sahilde ve orta kesimde çay geldiği için buralarda başlayan uygulama çayın gelmediği yüksek kesimleri bağlamıyor yani onlar için randevulu sistem henüz başlamış değil. Ne zaman çayları gelir, alım yerleri açılır, o zaman onlara mesaj gelecek randevu günleri onlara söylenecek ve o gün çaylarını getirecekler uygulama onlar için o zaman başlayacak” dedi.

KALİTEDEN ÖDÜN VEREMEYİZ
Sütlüoğlu yaptığı açıklamada, yaş ve kuru çay kalitesini arttırmanın ne derece önemli olduğuna değinerek, “Çayda ham madde de kaliteyi yükseltmemiz çok önemlidir. Bunu her zaman söylüyorum. Fabrikalarımız çok teknolojik ama ham maddede kaliteyi iyileştirmez isek fabrikalarımız ne kadar teknolojik olur ise olsun çay da kaliteyi yükseltmemiz hiç mümkün değil. Çok değerli hemşerilerim bakınız bugün Pazar günü 8 Mayıs saat 19.30 ve biz bu saatte genel müdürlükte üst düzey yönetici arkadaşlarımızla birlikte bu çalışmaları, sürgün dönemini takip ediyoruz. Yani gece-gündüz hafta sonu demeden vatandaşımızın her türlü sıkıntısıyla yakından ilgilenerek en ideal hizmeti vermeye çalışıyoruz. Geçmişe göre çok şeyler değişti ve çok çok güzel noktalara geldik. Bakınız elektronik görüntüleme sistemi ile bütün fabrikalarımızı buradan hemen bilgisayarımızdan ve telefonumuzdan aynı zamanda takip edebiliyorum. Yani ben nerede olursam olayım telefondan hangi fabrika olursa olsun o fabrikanın soldurmasını, kıvırmasını, fırınını, boşaltma ünitesini her tarafını takip edebiliyorum. Genel Müdürlükte de 24 saat bir takip merkezimiz var fabrikalar takip ediliyor. Yani vatandaşlarımız tedirgin olmasınlar onları üzecek hiç bir şeyi biz yapmayız ne yapıyorsak onların lehinedir. Ama disiplinsiz hiçbir şey olmaz. Kuralsız hiçbir şey olmaz. Disiplinsizlik başarısızlık getirir keşmekeş getirir ve bundan herkes zarar görür. Bizim Genel Müdürlük olarak istediğimiz hususlara üreticilerimiz uyarlar ise inşallah birinci sürgünü de müteakip sürgünleri de bu sezonu da geçmiş yıllarda olduğu gibi huzur içinde geçirmiş oluruz. Ben çok değerli üreticilerimize hayırlı sağlıklı huzurlu bereketli bir sürgün bereketli bir sezon diliyor herkesi saygıyla sevgiyle selamlıyorum” diye konuştu.

 

Editör: HABER MERKEZİ