Çayeli Şahika İlköğretim Okulu öğrencileri ilçelerinde bulunan resmi dairelere ve esnaflara aşure tatlısı dağıttı. Şahikalı öğrenciler, diğer okullarda görev yapan öğretmenleri de unutmadı. Öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte devlet okullarını da ziyaret ederek, oradaki öğretmenlere aşure tatlısı ikram etti.

Şahikalı öğrenciler ilk ikramlarını Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş'a yaptı. Kaymakam Aktaş, 'Aşure gibi toplumsal dayanışmayı sağlayan günlerde öğrencilerimizin böyle bir faaliyet yapması çok güzel bir davranış. Okul idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.' dedi.

Öğrenciler daha sonraki ikramlarını Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır'a yaptı. Çakır da öğrencilerin böyle anlamlı bir faaliyet yapmalarının çok önemli bir davranış olduğunu söyledi.

Okullarının her yıl aşure tatlısı yaptığını söyleyen Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulu Müdürü Harun Var, 'Önceki yıllarda sadece esnafa aşure tatlısı dağıttık. Bu yıl hem resmi dairelerde çalışan memurlara hem de okullarda görev yapan idareci ve öğretmen arkadaşlarımıza da aşure tatlısı ikramında bulunduk.' diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ