Yeni yapılan Kaymakamlık ve Belediye Binası inşaatı nedeniyle törenlerin yapılamadığı Hükümet Meydanı yerine Kültür Merkezi Önünde yapılan kutlama programı Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. 

Törene Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal, Garnizon Komutanı Uğur Dalgıç, Belediye Başkanı Rıza Çakır, Daire Amirleri, STK ve Siyasi parti temsilcileri, belediye başkan adayları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve az sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Rıza Çakır şunları söyledi; Belki ilkleri yaşıyoruz burada. Ben doğdum doğalı bildiğim bir şey vardı Çayeli’nde tören alanı hükümet meydanı idi. Ama değişim dönüşüm gerekiyordu. Oraları tamamen yıktık. Yeni bir bina yeni tören alanı yapılacağından 1,5 Sene kadar törenler burada olacak. Daha önce deniz olan bataklık olan bu yerin tören alanı olarak kullanılması Kültür merkezi, Doğu Karadeniz’in en güzel müzesinin önünde ve en önemlisi tarihe şan veren can veren şehit olan şühedamızın hatırasına yaptırdığımız şehitlik anıtının önünde tören yapmamız bizim içinde mutluluk ayrıcalıktır.

Öğrencilerin şiirler okuduğu törende, düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Çayeli Kız Teknik Meslek Liseni ve Rize Gençlik Merkezi Folklor ekiplerinin gösterini sundu.

Tören sonunda öğrencilerin istediğini kırmayan Belediye Başkanı Rıza Çakır horonlarına ortak oldu. 

Editör: HABER MERKEZİ