Çayeli Belediyesi, sosyal ve kültürel faaliyetleri çerçevesinde düzenlemiş olduğu programda konuşmacı olan Prof. Dr. Ahmet ŞİMŞİRGİL Osmanlı’yı Doğru Anlamak adlı konferansı ile hem öğrencilere hem de tüm ilçe vatandaşlarına Osmanlı tarihi ve günümüzde yaşanan olaylarla ilgili bilgiler aktardı.

Çayeli Belediyesinin düzenlemiş programda ilk olarak Çayeli Gençlik Merkezinde düzenlenen OSMANLI’ya GENÇ BAKIŞ adlı konferans ile öğrencilere bilgiler aktarıldı. Prof. Dr. Ahmet ŞİMŞİRGİL, konferans boyunca öğrencilere Osmanlı tarihi ve bu tarih boyunca yaşanan olaylarla ilgili faydalı bilgiler verdi.

Çayeli Kültür Merkezinde düzenlenen bir diğer programda ise Tarih Şuuru ve İhanetler adlı konferans verildi. İlçe vatandaşlarının yoğun katılımlarıyla gerçekleşen konferansta Prof. Dr. Ahmet ŞİMŞİRGİL, gündeme dair yaşanan olaylar ve 15 Temmuz ile ilgili bilgiler aktardı. Konferans sonrasında Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla ESMEN, Konuşmacı olarak belediyenin daveti üzerine ilçeye gelen Prof. Dr. Ahmet ŞİMŞİRGİL’e hediye taktim ederek konuşmalarından dolayı teşekkür etti.

Vatandaşlar, bu tür programlar ve etkinlikler ile bilgi paylaşımında bulunan Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla ESMEN’e teşekkür ettiklerini ve bu tür programların devam etmesi gerektiğini vurguladı.

 

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ