Osman DEMİRCİ

Çayeli Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır başkanlığında yurt dışındaki eğitim ve öğretim çalışmalarını yerinde takip etmek için Nahçıvan'a giden grup, izlenimlerini basın mensupları ile paylaştı.

Çayeli Özel Şahika İlköğretim Okulu'nun organizesi ile gerçekleştirilen yurtdışı gezisine, Çayeli Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır, Şube Müdürü Adem Mutlu, Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Müdürü Hızır İlyas Temel ve Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulu Müdürü Harun Var katıldı.

Azerbaycan eğitim öğretimi hakkından bilgi edinmek için Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ne giden heyet, burada bulunan okulları gezdi. Nahçıvan'da bulunan Türk okulları yetkilileri tarafından karşılanan heyet daha sonra Ordubat'ta bulunan Ordubat Türk Kız Lisesi'nin mezuniyet törenine katıldı. Nahçıvan'da bulunan Türk okullarının başarıları hakkında bilgi alan heyet, bu yıl mezun olacak öğrencilerle de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Türk okullarının Nahçıvan'ın gözde okulları olmasının kendilerini duygulandırdığını söyleyen Çayeli Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır, 'Nahçıvan'ın kazasında bulunan Ordubat Kız Lisesi'nin mezuniyet törenine katıldık. Orada edindiğimiz bilgi neticesinde Türk okullarındaki öğrencilerin üniversiteye girme başarıları hemen hemen yüzde yüz. Mezuniyet töreninde marşımızın okunması ve bayrağımızın dalgalanması önemli bir olay ve hepimizi oldukça duygulandırdı. Nahçıvan son yıllarda önemli bir kalkınma hamlesi gerçekleştirmiş. Neticesinde tarihi bir birlikteliğimiz olan bu ülke ile aramızdaki dostluk ilişkilerinin geliştirilmesi açısında Türk okulları önemli bir misyon üstleniyor. Nahçıvan'a son yıllarda yapılan yatırımlar, bu ülkenin gelecekte güçlü bir ülke olmasını ve eğitim alanında da hamle yapacağının göstergesidir.' dedi.

Çayeli'nden Nahçıvan'a giden heyet üç gün boyunca bir çok tarihi ve doğal güzellikleri de gezme imkanı buldu.

Editör: HABER MERKEZİ