Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ortaklaşa yürütülen çalışma kapsamında geliştirilen projelerin prototipleri, Çayeli Eğitim Fakültesi’nde sergilendi.

Öğrencilerin fen ve matematik alanındaki bilgi ve birikimlerini günlük hayatta mühendislik ve teknolojiyle birleştirmesini amaçlayan “STEM” yaklaşımıyla, Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan ve TÜBİKAT tarafından da desteklenen proje kapsamında, 6 eserin prototipi sergilendi.

Açılışını Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Karaman’ın yaptığı proje sergisine; Çayeli Kaymakam Vekili Selçuk Aslan, Çayeli Belediye Başkanı Dr.Atilla Esmen, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Açılışın ardından sergilenen projeleri tek tek inceleyen Vali Bektaş ve beraberindekiler, projeler hakkında öğrenci gruplarından bilgi aldılar.   

 Programın son bölümünde bir açıklama yapan Vali Bektaş, “Gençlerimizin teoride öğrendiklerini bu tür projeler sayesinde pratiğe dönüştürmesi çok önemli. Bu anlamda gerçekleştirdiğiniz çalışmaları önemsiyor ve öğrencilerimiz gelecekte daha üst düzey projeler hazırlayacaklarına inanıyorum” dedi ve çalışmalarından dolayı öğrencileri tebrik etti.

 

  

Editör: HABER MERKEZİ