Çayeli Doğa Sporları Kulübü (ÇAYDOSK) Tarafından yürütülen, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen ''BİLİNÇLİ BİREYLER BAŞARILI BİR TOPLUM PROJESİ’ ‘kapsamında Çayeli Vakıfbank Anadolu Lisesinde, Sporda Şiddet konulu seminer düzenlendi.

Konuşmacı Mehmet Kemal Arıcı’nın yanı sıra, Rize ASKF başkanı Ali ÇELİK, Çayelispor futbolcusu ve yakın zamanda şiddet mağduru olan, Yunus Emrah OKUMUŞ yer aldı.

Çayeli spor Başkanı Mehmet Kemal ARICI, şiddetin sebepleri ve şiddeti durdurmak için neler yapılacağı konularında çeşitli bilgiler verdi. ASKF Başkanı Ali ÇELİK, Sporun insan hayatındaki önemini ve şiddetin önlenmesi için toplum olarak birlikte hareket ederek daha iyi bir seviyeye gelinmesi gerektiği konularında söyleşi gerçekleştirdi. Çayeli spor futbolcusu Yunus Emrah OKUMUŞ `başından geçen olayı ve hissettiklerini gençlerle paylaştı.

Ayrıca Vakıfbank Lisesi müdürü Halit GÜÇLÜ ise gençlere şiddet konularında nasihatler verdi. Çaydosk adına bir konuşma yapan Kulüp Başkanı Adem KÖSE, gençlere bir dizi tavsiyeler vererek, ne olursa olsun her türlü sporu yapın, sağlıklı olun başarılı olun, fakat yenseniz de yenilseniz de şiddetin tarafı kesin olmayın dedi.

Ardından Adem KÖSE tarafından, Çayeli spor Başkanı Mehmet Kemal Arıcı’ya, okul müdürü Halit GÜÇLÜ` tarafından semineristlere hediye takdim edildi. Ardından Çayeli spor Başkanı Mehmet Kemal Arıcı’dan seminere katılan öğrencilere sinema sözü verdi.

Konuşmaların ardından seminer sona erdi.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ