Çayeli Sanayi sitesinde düzenlenen kahvaltı programına katılan Ak Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammet Avcı 31 Mart yerel seçimleri öncesi Cumhur ittifakı ve Çayeli ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Muhammet Avcı yaptığı açıklamada şunları söyledi; Değerli arkadaşlar; seçime bir haftalık bir zaman kaldı. İnşallah milletimiz yavaş yavaş kararlarını oluşturmaya başladı. Çayeli'nde de bu kararların oluşmaya başladığını görüyoruz. Çayeli zaten ezelden beri hep Ak Partiye ve Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktı. Şu anda yaptığımız bütün çalışmalarda bize yine aynı şeyi gösteriyor. Çayeli Mustafa Baltacı'ya sahip çıkmaya devam ediyor. Ak Partiye sahip çıkmaya devam ediyor. Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkmaya devam ediyor.

Seçimlerden  bir seçim değil bu. Her seçim için geldiğimizde şunu özellikle ifade ediyoruz. Bu seçim belkide bizim en önemli seçimimiz diyoruz. İki seçim arasındaki konjöktür. İki seçim arasında yaşanan hadiseler. Bir sonraki seçimi çok daha önemli hale getiriyor. Şimdi biz esasında bir yerel seçim yapıyoruz. Sadece projeleri konuşmamız lazım. Çayeli için vizyonumuzu anlatmamız lazım. Ama ne yazık ki bize sadece yerel seçimlerini yaptırmak istemiyorlar. Bunu yerel seçim olmaktan da çıkarmak istiyorlar. Biz diyoruz ki Çayeli için bizim bir vizyonumuz var. Ortaya koyduğumuz bir vizyon var. Bu vizyon 2004 yılından beri esasında iktidar olduğumuz yıldan beri başlıyor. 2004 yılında beledeyi aldıktan sorna da 15 yıl boyunca yerel yönetimlerle buraya çok hizmetler sağladık. Önce Rıza Çakır başkan iki dönem burda çok önemli eserler ortaya koydu. Mustafa beyde onun ekibindeydi o dönemde de beraber çalıştılar. Şimdı bu son beş yıllık dönemde Atilla başkan Allah razı olsun. Yine çok önemli eserler ortaya koydu. Ve Çayeli'nin dönüşümüne katkı sağladılar. Şimdi yepyeni bir vizyonla karşınızdayız .  Diyoruz ki Çayeli artık başka bir huvviyete bürünmesi lazım. Çünkü hemen yanı başında bir hava limanı yapılıyor. Çayeli'nin önemli turizm değerleri var. Hem bu hava limanından istifade etmesi lazım. Hemde Çayeli'nin önemli bir turizm destinasyonlarından biri haline getirmemiz lazım. Kuspa gibi bir zenginliğimiz var. Başka hiç bir ilçede yok. Bakın özellikle söyluyorum. Ve buraya talip olan yığınla yatırımcı var. Niye var biz hava limanını yaptığımız için var. Hava limanını yapmadan önce buraya kimsenin talip olabilmesi mümkün değildi. Ama şu anda hava limanı yapıldığı için çevresindeki ilçeler çok önemli bir turizm odağı olmaya başlıyor. Biz alt yapı yatırımlarını tamamladığımız andan itibaren Çayeli bambaşka bir kimliğe bürünecek. Biz diyoruz ki, bu kimliği bu vizyonu en güzel şekilde yönetecek olan Mustafa Baltacıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız genel başkanımız Musyafa Baltacı'yı bize emanet etti. Ve dediki Çayeli hemşehrilerimizin beğenisine takdirine sunuyorum. Biz Çayeli'nde Mustafa Baltacı ile birlikte yol almak istiyoruz dedi. Projelerini ortaya koydu. Projelerini gördünüz. Televizyonda da defalarca anlattı. Esasında bizim rakiplerimizin belkide yanından bile geçemeyeceği tahayyul dahi edemeyeceği projeler var ortada. Peki bunlar nasıl olacak bunlar hep birlikte el ele vererek olacak. Çayeli'nin abisi teşkilatların abisi Hayati Yazıcı bir taraftan bir taraftan Osman Aşkın Bak bakanımız bir taraftan bizzat ben bu projelerde Mustafa Baltacı'nın yanında yer alacağız. Hep birlikte bunların gerçekleşmesini sağlayacağız. 

Şunu açık yüreklilikle ifade ediyorum. Biz seçimden önce konuşup seçimden sonra ortadan kaybolanlardan değiliz.Biz seçimden sonra buradayız. Biz çünkü hesap veriyoruz. Biz sırtımızda yumurta küfesi taşıyoruz. İl başkanı olduğum dönemden hatırlıyorum. Bazı muhalefet partilerinin il başkanları şöyle diyorlardı. Ya bunların hava limanı yapmak gibi bir niyetleri yok. Bunların şunu yapmak gibi bir niyetleri yok. Yalan söylüyorlar. Salarha tünelini yapamazlar. Ovit tünelini yapamazlar. Yıllarca bunları dinledik. Bunları niye dinliyoruz biliyormusunuz arkadaşlar bunlar dinlememizin tek bir sebebi var. Çünkü bunu konuşan arkadaşlar seçimden sonra burda değiller. Ama bir bu projelerin bir kısmını tamamladık. Bir kısmı ile de ilgili mesafe alıyoruz. Yani seçimden önce konuştuklarımızın sorumluluğu tamamen bize aittir. Bunlarla ilgili hesabı seçimden sonra millete vermeye hazırız. Onlar hazır değiller.

Onun için Çayelili hemşehrilerimiz hep rasyonel davranmıştır.Hep akılcı davranmıştır. kendine hizmet edeni görmüştür. Dürüst davranmıştır. Samimi davranmıştır. Samimi davrananı mutlaka görmüştür. Ve ona görede takdir etmiştir.

Şimdi Türkiye genelinde bir ittifak süreci yaşıyoruz. Türkiye'nin bütününde esasında iki tane ittifakın bir yarışı var. Karşımızda olan ekibi görüyoruz. Karşımıda ki ekip esasında İyi Parti ve Cumhuriyet Halk Partisinden oluşan bir ekip görüyoruz. Ama arka planda neler olduğunu bizim söylememize gerek yok. HDP'nin eş genel başkanı her gün sırasıyla yeni şeyler açıklıyor. Bizim hiç bir şey anlatmamıza gerek yok. Milletimiz zaten ne olduğunu görüyor. Kirli pazarlıklarla el altından siz bizim yanımızda görünmeyin ama bize destek verin pazarlıkları ile beraber yürüttükleri bir kampanya var. Hiç bir şekilde de bundan sakınmıyorlar. 

Cumhur ittifakı esasında 15 Temmuzda milletimiz nezninde kurulan bir ittifak ve Bu iffakın sonucunda da Türkiyenin illerinde ve ilçelerinde Milliyetçi Hareket Partisiyle birlikte ortak adaylar çıkardık. Bazı yerlerde biz Ak Parti olarak onların adaylarına desek veriyoruz Bazı yerlerde de onlar Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizim adayımıza destek veriyorlar. Ve ortak adaylarla birlikte yola çıktık. Ama bazı ilçelerimizde de tıpkı Çayelli'nde olduğu gibi milliyetçi hareket partisiyle iftifakımız korurken bir taraftanda rekabetimiz devam ettiyoruz. Çayeli'nde zaman zaman kafa karışıklığı oluşturmak isteyenler var. Bizde Ak Partinin adayıyız diyenler var. Bizde Recep Tayyip Erdoğan'ın adayıyız diyenler var. Çayeli'nde Recep Tayyip Erdoğan'ın bir tane adayı var. Oda Mustafa Baltacıdır. Biz araçlarınıza Recep Tayyip Edoğan'ın resmini asmanızdan gurur duyarız. Yeterki genel başkanımızın resmini asın. Bizim için hiç bir problem yok. Ama bu Recep Tayyip Erdoğan'ın adayının Mustafa Baltacı'dan başkan birisi olduğu anlamıda gelmez. Siz sadece bu resmi paylaşmış olursunuz bizde bundan memmun oluruz. Diğer taraftan Rize'nin bütününde Cumhur ifftifakını özenli bir şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Muhafaza etmeye çalışıyoruz. Tekrar altını çiziyorum. Çayeli'nde MHP ile rakabetimiz seviyeli düzeyli olarak sonuna kadar devam ettiriyoruz ve ettireceğiz. 

Çayeli'nde önemli bir vizyon ortaya koyduk. Doğalgaz kısa bir zaman içerisinde bu kış problemi çözmüş olacağız. Diğer taraftan meydan düzenlememiz var. Diğer taraftan sahilde bir doldu alanı ile ilgili ortaya konulan bir proje varki hakikaten tebrik ediyorum. Hem ilçe başkanımızı hem belediye başkan adayımızı, hem meclis üyelerimizi tebrik ediyorum. Çok yeni bir vizyon ortaya konulmuş bizde onların destekçisi olacağız. Şunu açık yüreklikle bir kere daha ifade ediyorum. Biz sanayi esnafımız burada kesinlikle yanlız bırakmayacağız. Burada yeni bir süreç var Atilla başkan ile esasında takip etmiştik. Burada inşallah yeni oluşan alanla ilgili Çayeli sanayisini daha genişletmek için bir gayret ortaya konulmuştu. Şimdi de Mustafa başkan ile inşallah bu problemi çözeceğiz. Burada sanayiyi geliştirmeniz için daha fazla iş ve isdihtam olanağı sağlayabilmeniz için önünüzü sonuna kadar açacağız. Bunu özellikle ifade ediyorum.

Değerli arkadaşlar Çayeli sahipsiz değildir. Çayeli Recep Tayyip Erdoğan'ın çok önem verdiği bir yerdir. Çayeli hep büyük siyasetçilerle çalışmıştır. Sayın Mesut Yılmaz buradan uzun yıllar başbakanlık yaptı. Buranın önemli bir değeridir.Sayın Hayati Yazıcı Ak Parti kurulduğu günden itibaren çok önemli görevler aldı.Genel başkan yardımcılığımızı bakanlığımızı yaptı. Bende bir Çayeli'li olarak şunu açık yüreklilikle ifade ediyorum. Mustafa Baltacı'nın ve teşkilatımın emrinde olacağım. Burada ne yapmamız gerekiyorsa sonuna kadar yapacağız Çayeli'nin gelecek otuz yıllık vizyonunu hazırladık. Pazartesi gününden itibaren inşallah çalışmaya başlayacağız. Her şey şu anda masamızın üzerinde Pazartesi günü ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Öbür hafta ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Hangi projeyi ilk önce başlatmamız gerektiğine vakıfız. Ve sizi asla mahçup etmeyeceğiz. Bize destek olmaya devam edin diyorum. Bizlerde sizi mahçup etmeyeceğimizin temimanıtını size veiryorum. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum.  

 

 

Editör: HABER MERKEZİ