Çayeli Denizcilik Lisesi Öğrencileri ilk yardım ve yangın eğitimi konusunda oldukça başarılı gözüktüler.

Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çeşitli kurumlarla işbirliği yaparak Sivil Savunma Haftası etkinlikleri gerçekleştirdi.

112 Acil Çağrı Merkezi ile Rize ve Çayeli Belediyeleri itfaiye ekiplerince, öğretmen-öğrenci ve okul çalışanlarına yönelik yangın ve yangına müdahale şekilleri, acil durumlarda bina tahliyesiyle kurtarmaya yönelik eğitim verildi. Teorik ve pratik eğitimlerde çeşitli tip yangınlara müdahale şekilleri gösterildi.

Etkinliklerde öğrenci-öğretmen ve okul personeline 112 Acil Çağrı Merkezi ile ilgili bilgiler de aktarıldı. Bazı öğrenci ve öğretmenlere ise tüp yangınında müdahale şekilleriyle yine normal yangına, yangın tüpüyle müdahale şekilleri konusunda uygulama yaptırıldı.

Okul Müdürü Oğuz ÇELİK, okulumuzda her yıl '28 Şubat Sivil Savunma Günü kapsamında programlar yapılmakta olduğunu; ayrıca Mart ayının ilk haftasında da Deprem Haftası olduğundan öğrencilerimizi bilgilendirmek amacıyla etkinlikler yaptıklarını söyledi. Biz her yıl bu tarihlerde öğrencilerimizi bilgilendirme, yangına karşı yapabilecekleri hususunda tatbikatlar yapıyoruz. Çocuklarımız bu bilinçle depreme, doğal afetlere, yangına karşı mücadele yöntemlerini öğreniyor, afetler karşısında neler yapabilecekleri noktasında gerekli bilgileri ediniyorlar' dedi.

İtfaiye Müdürü Amiri Mehmet Demirkan   da 'Doğal afetlerle yaşamayı öğrenmemiz gerekir bunu için de çocuklarımıza deprem ve yangın gibi afetlerle ilgili bilgiler veriyoruz. Amacımız bu tür tatbikatlarla farkındalık oluşturmak, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı nasıl tedbirler alınacak bunları öğretmektir’ diye konuştu.

İtfaiye Grup Amiri İzzet Hacıoğlu tarafından arama, kurtarma, her türlü kaza, çökme, patlama, mahsur kalma konularında öğrencilere bilgiler verildi ve ekipman tanıtımları yapıldı.

Editör: HABER MERKEZİ