Çayeli Belediyesi ve Çayeli Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından Hz. Mevlânâ'yı anma ilahi ve Semâ programı düzenlendi.

Çayeli (Öğretmenevi) Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, Madenli Belediye Başkanı Necip Yazıcı, Büyükköy Belediye Başkanı Mustafa Külünkoğlu, Çayeli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yahya Kesici, Siyasi parti ve STK temcileri ve çok sayıda izleyici katıldı.

Çayeli Çarşıbaşı Camii Müezzini Engin Akkuş'un Kur'an tilavetiyle başlayan programda ezgi sanatçısı Kemal Kral semazenler eşliğinde seslendirdiği ilahilerle ve Mevlana konulu bilgi yarışması ile katılımcılara hoş vakitler geçirdi.

Çocukluğunu Çayeli'nde geçiren tasavvufçu yazar Ali Rıza Bayzan Çayeli ile ilgili hatırlarını bahsederek başladığı sunumunda  Hz. Mevlana, Sûfiler ve terapistlere göre  kimi duygu ve düşünceleri insanların  hasta edebildiği, umutlu olmanın kişilerin  iyileşme üzerinde nasıl etki ettiğini slaytlar eşliğinde  anlattı.

Programın sonunda Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen ezgi sanatçısı Kemal Kral ve tasavvufçu yazar Ali Rıza Bayzan'a günün anısına hediyeler takdim ettikten sonra yaptığı kısa konuşmada katılımcılara teşekkür etti.

 

Editör: HABER MERKEZİ