Anadolu Gençlik Derneği Çayeli İlçe Başkanlığı tarafından Kutlu Doğum haftası kapsamında Hz. Peygamber’i anma gecesi düzenlendi. 

Anadolu gençlik derneği Çayeli temsilciliği tarafından geleneksel olarak düzenlenen kutlu doğum programı, Çayeli kültür merkezinde yoğun katılımla kutlandı.

Program istiklal marşı ve Çayeli AGD temsilcisi Caner Turhan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Kuran tilaveti sine vizyon gösterisi ve Salih topçu hocanın peygamber efendimizin sünneti konulu sohbetiyle devam etti.

Salih Topçu hocanın günümüzde peygamber efendimizin sünnetine sımsıkı sarılmamız gerektirdiğine özellikle çocuklarımızı peygamber sevgisiyle yetiştirmemiz gerektiğine vurgu yaptı. Peygamber efendimizi sadece böyle bir haftalık günlerde değil bir ömür boyu hayatımızda olması gerektiğini ve kutlu doğum gecesinin önemine vurgu yaparak, Sevgili Peygamberimizin tebliğ ettiği İslâm dini ile dünya aydınlandı, tek Allah inancı ile kalpler nurlandı. Eşitlik, adalet ve kardeşlik geldi. O’na inanan toplumlar gerçek huzura kavuştu. O’nun doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıçtır.

Bununla beraber, O’nun ahlâk ve fazilet dolu hayatını öğrenmek ve kendimize örnek almak başta gelen görevlerimizdendir. Asıl o zaman O’nun sevgisini ve hoşnutluğunu kazanmış oluruz şeklinde konuştu.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ